DomovinaIzbor uredništva

DUHAČEK (NI)JE SMEĆE

Gradski zastupnik Mosta odgovorio je kontroverznom novinaru i LGBT aktivistu Gordanu Duhačeku koji je u svom sramotnom tekstu prozvao sve one koji se ne dive njegovom omiljenom gradonačelniku duginih boja da su ”smeće”.

Medijski pokrovitelj Možemosa Gordan Duhaček je proglasio političkim smećem sve one koji nisu zadovoljni i boje se poskupljenja s novim planom gospodarenja otpada su za njega smeće. Od Dubrave do Španskog, od umirovljenika do učenika, po Duhačeku i Indexu nitko ne smije dirnuti u dogmu o nezabludivosti ovog genijalnog plana! Ukoliko se samo usudite propitkivati tko štampa vrećice, tko dobiva poslove za podzemne spremnike, gdje su sortirnice ili kompostane? Gordan Duhaček će vas proglasiti smećem. Olako ljude proglašavamo smećem, da bi vam tu etiketu zalijepila ova “tolerantna” ekipa, dovoljno je da drugačije mislite ili kritizirate gradsku vlast!

Na tekst Duhačeka uslijedio je briljantan odgovor Trpimira Goluže kojeg donosimo u nastavku:

” Bilo bi jako ružno i civilizacijski potpuno neprihvatljivo novinaru s kojim se ne slažete napisati da je novinarsko smeće.

Još bi bilo ružnije muškom homoseksualcu napisati da je pedersko smeće. To bi vjerojatno bilo i sudski utuživo jer bi se moglo shvatiti kao govor mržnje.

No kad vam novinar, samo zato što tvrdite notornu istinu da Grad Zagreb nije spreman za revolucionarni iskorak u načinu prikupljanja otpada i da bi bilo pametnije da se do daljnjeg odgodi Odluka o načinu prikupljanja komunalnog otpada, napiše da ste “političko smeće koje želi da Zagreb ostane zarobljen u bandićevskom smeću, u koje ste se sami savršeno uklopili.”, onda je to valjda kul. Onako urbano i napredno. Pogotovo kad se u istoj rečenici “oštroumno” spoje dva smeća.

Ono komunalno “bandićevsko” svima poznato i ono Duhačekovo ljudsko “političko” samo njemu znano.

Političko smeće su valjda svi politički neistomišljenici koji primarne gradske probleme ne vide u duginim bojama i biciklističkoj infrastrukturi u centru grada i koji se usude javno problematizirati potpunu nepripremljenost Grada za novi model prikupljanja i zbrinjavanja otpada.

Ma koliko god se ne slagao s novinarom Duhačekom nikad ne bih napisao da je on novinarsko smeće, a pogotovo ne bih napisao da je pedersko ili novinarsko pedersko smeće.

On je za mene i dalje simpatično zastranjelo ljudsko biće željno ljubavi i pažnje. Uostalom kao i svi mi drugi ljudi.” napisao je Goluža.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button