Humor

Dubioza kolektiv i rudari pjevaju Fadilu Novaliću

Oko 12 sati danas rudarima su se na prosvjedima ispred Vlade Federacije BiH pridružili članovi benda Dubioza kolektiv koji su održali mini koncert.

Uz zarazne stihove zvuka Dubioze, rudari koji su noć proveli ispod otvorenog neba i na niskoj temperaturi, su se zagrijali i vratili osmjehe na lice.

Članovi benda i rudari su se dogovorili da između svake pjesme otpjevaju “Fadile, j**i se, i ti i Vlada Federacije”, a što je pjesma ovog benda koju su otpjevali povodom nenabavke cjepiva u FBiH.

Također, članovi benda su osmislili rudarsku zakletvu, koju su rudari, stih po stih, danas i pročitali zajedno. Tekst zakletve izgleda ovako:

“Danas kad postajem rudar dajem časnu rudarsku riječ da se neću pomjeriti ispred zgrade vlade dok naši zahtjevi ne budu ispunjeni. Dajem časnu rudarsku riječ da nas ovaj put vlada neće zaj….. lažnim obećanjima i k……. raznim grupama jer dok mi kopamo ugalj u rudniku oni kopaju noseve u toplim kancelarijama. Rudari rade, vlada krade! Rudari rade, vlada krade! Rudari rade, vlada krade!”.

Nakon izrečene zakletve još jednom su otpjevali “Fadile, j**i se”.

Za kraj su članovi Dubioze kolektiv odsvirali sevdalinku “Snijeg pade na behar, na voće”, a harmonikaš odsvirao i kolo.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button