Izbor uredništva

Dr. Andrej Trampuž najavljuje 5. dozu cjepiva

Cjepivo je tek godinu dana u uporabi, a dr. Andrej Trampuž već najavljuje petu dozu. Radi se o istom liječniku koji je nedavno na Dnevniku HRT-a ‘prognozirao’ da će ‘bolnice vjerjatno biti pune necijepljene djece’.

Dr. Trampuž – strani liječnik na radu u Njemačkoj česti gost ‘regionalnih’ medija

Dr. Andrej Trampuž je strani liječnik rođen u Sloveniji. Trenutno je na radu u drugoj stranoj državi Njemačkoj. Tamo je specijalist za postoperativne infekcije u Centru za mišićno-koštanu kirurgiju bolnice Charite, Berlin. Više poznatiji po tome što posljednjih mjeseci je redoviti gost državnih i privatnih medija u državama nastalima raspadom Jugoslavije. Ovaj stranac dobiva daleko više prostora nego mnogi domaći liječnici, kako u Hrvatskoj, tako i drugim državama.

Kao gost u Crnoj Gori tamo je izjavio da je ‘već sada situacija vrlo kritična sa omikron varijantom koja je vrlo opasna. I tek će biti opasnije u siječnju i veljači, jer nemamo dovoljno cijepljenih ljudi,”, rekao je.

Podsjećamo da je omikron varijanta virusa COVID-19 trenutno u velikoj ekspanziji, ali radi se po mišljenju stručnjaka o bitno manje opasnoj varijanti. Trenutno, to pokazuju i statistike u Hrvatskoj, osobito u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja je prošla val omikron varijante.

Peta doza cjepiva

Dr. Andrej Trampuž najavljuje 5. dozu cjepiva
www.crodex.net

“Oni koji su imuno slabi, koji imaju već jednu infekciju, mogu dobiti drugu infekciju. Dakle dvostruku infekciju – gripe i korone. To nije ništa neobično. Zato i savjetujemo da se cijepimo ne samo protiv koronavirusa nego i protiv gripe ”, kaže Trampuž i dodaje: ”Oni koji nisu cijepljeni, nek’ se cijepe.”, piše cgvijesti.net

Slovenski liječnik rekao je Crnogorcima i ovo: “Još bolje je ako imamo tri doze, Izrael je eto počeo i sa četvrtom. A vjerojatno ćemo na kraju ove godine imati petu dozu. Nadam se da će to biti posljednja doza.”

Trampuževa izjava o ‘bolnicama punih djece’ uplašila roditelje u Hrvatskoj

Podsjetimo se, dr. Trampuž je bio gost i u Hrvatskoj. Prije Božića, ugostio ga je HRT u svom udarnom terminu, središnjem Dnevniku.

“Omikron znači korak natrag u ovoj pandemiji jer se brže širi i jako će pogoditi sve koji nisu imuni, koji se nisu cijepili ili su već izgubili imunitet, što je oko četiri mjeseca nakon druge doze, znači one koji nisu dobili booster. Vrlo je opasno i za djecu koja nisu cijepljena i oni će vjerojatno sada napuniti naše intenzivne odjeleto je tragično kod omikrona, ako ubrzo ne počnemo s cijepljenjem odraslih i djece”, rekao je dr. Andrej Trampuž, infektolog i internist  u klinici Charité Berlin, gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a, piše vijesti.hrt.hr

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button