Crna kronikaSvijetVideo

(Video) Njegovateljica dobila otkaz jer se nije htjela cijepiti: ‘Ne mogu vjerovati što nam rade’

Iako se njegovateljica odbila cijepiti radi posla, i dalje se testirala tri puta tjedno na koronavirus, nosila je osobnu zaštitnu opremu itd.

Radnica britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS) u domu za njegu koja je otpuštena protiv objavila je emotivni video nakon posljednje smjene. Kako piše Daily MailLouise Akester, 36, dobila je raskid ugovora s NHS-ovim domom za njegu Alderson House u Hullu zbog zahtjeva vlade da se svi zdravstveni radnici dva puta cijepe od 11. studenoga, prenosi danas.hr.

Svi njegovatelji u domovima za njegu odraslih koji nemaju liječničko izuzeće moraju se cijepiti s dvije doze cjepiva protiv koronavirusa. Radila je u sektoru skrbi 14 godina, no odbila se cijepiti bez obzira na novo pravilo vlade.

Govoreći nekoliko minuta nakon što je završila svoju posljednju smjenu, Akester je rekla u videu: “To je najteža stvar koju sam ikad morala učiniti, pozdraviti se sa svima, svim ljudima do kojih mi je bilo stalo, tako dugo, ljudi s kojima sam radio.”

“Bilo je toliko emotivno, ovo je tako nepravedno. JEDNOSTAVNO ne mogu vjerovati što nam radi prokleta vlast, jednostavno ne shvaćam, ne razumijem”, dodala je jecajući. Ranije je rekla da se odbija cijepiti dok “ne saznamo više o potencijalnim dugoročnim nuspojavama”.

Testirala se redovno

Iako se njegovateljica odbila cijepiti radi posla, i dalje se testirala tri puta tjedno na koronavirus, nosila je osobnu zaštitnu opremu i slijedila “sve smjernice koje se odnose na kontrolu infekcije”.

Akester kaže da je situacija “nepravedna” jer štićenici domova i njihovi posjetitelji ne moraju biti cijepljeni. Rekla je da nije isključila cijepljenje u budućnosti, ali da se trenutno ne želi cijepiti. Kaže da govori u ime 40.000 radnika domova za njegu u Engleskoj koji će ostati bez posla do 11. studenoga.

“Izbor bi trebao biti moje osnovno ljudsko pravo. Ne zaslužujem biti kažnjena što sam rekla ‘ne’. Iskreno volim svoj posao svim svojim srcem, zarađujem samo minimalnu plaću pa vjerujte da me tu ne drži novac”, naglasila je Akester.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button