Vijesti

Podnesen optužni prijedlog protiv infektologa A. Trampuža

Podnesen je optužni prijedlog protiv slovenskog Nijemca Andreja Trampuža, specijalista za postoperativne infekcije u Centru za mišićno-koštanu kirurgiju bolnice Charite, Augustenburger Pl. 1, 13353 Berlin, Njemačka (često lažno predstavljen kao epidemiolog, ili direktor klinike ili…), zbog prekršaja iz članka 16. Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira (Narodne novine broj 5/90, 30/90, 47/90, 29/94) jer je:

  • širio lažne vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana, pa da je time počinio prekršaj protiv javnog reda i mira iz čl. 16 Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira.
Trampuž,
Faktograf.hr je FB komentare Nenada B. i Gordana L., kojim problematiziraju ovu Trampužovu najavu označio lažnima, te time indirektno utjecao na smrti.

Ovo je konkretno bilo zbog onoga kad je za HTV izjavio da će ‘necijepljena djeca popuniti odjele intenzivne njege’ te time neopravdano uzrokovao strah i anksioznost te čak lako moguće i izazvao smrti (jer su anksioznost i stanja uzrkovana strahom drugi najjači komorbiditet).

Ako se Trampuž ne odazove na raspravu po nadamo se usvojenom prijedlogu, bit će priveden. Iako moguće pri idućem prelasku granice (navodno ima vikendicu u RH).

Baš me zanima kad će idući put Trampuž nastupiti u Hrvatskoj, a molim Slobodna Dalmacija, N1 Hrvatska, HRT Vijesti i ostale njegove ljubitelje da se suzdrže od suučesništva u njegovim djelima zastrašivanja, te također da objave ovu vijest, kao i Faktograf.hr koji je moj i Gordan Laucov komentar kojim problematiziramo tu njegovu najavu označio lažnim, te time indirektno utjecao na smrti.

Naravno, ovo je sve u sklopu šireg konteksta i procesa koji počinju i protiv Faktografa (slobodno mi se javite u inbox ako vas je nepravedno ograničavao ili imate druge korisne informacije ili ste odvjetnik koji želi pomoći narodu – iako ja imam zaista sjajne odvjetnike), dodaje Nenad B. u svojoj objavi

Trampužovo aktivističko agitiranje za javnozdravstene politike u zemlji s kojom nema veze (eventualno ljetovanje) je krajnje zabrinjavajuće, ali još više skandal za medije koji su mu držali štangu. Više o Trampužu možete naći u prvom komentaru, objavljuje Nenad Bakić sa svom FB profilu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button