Zanimljivosti

Dok Vlada RH financira SPC, oni daju odlikovanja Šešelju.

Eparhija novogračaničko-srednjozapadnoamerička Srpske pravoslavne crkve (SPC) dodijelila je odlikovanje Svetog vladike Mardarija ratnom zločincu Vojislavu Šešelju, izvijestili su iz Srpske radikalne stranke.

Nakon odlikovanja osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, nestao je čak i privid da je Srpska pravoslavna crkva duhovna organizacija.

Ovo je još jedan u nizu dokaza da SPC provodi jednaku politiku kao i 90-ih godina, a koju možemo vidjeti na djelu i u Ruskoj federaciji.

Patrijarh Kiril je u nekoliko navrata objašnjavao rusku agresiju kao „metafizičku borbu“ protiv zla, te nastavio opravdavati ratne zločine, ubijanje i teroriziranje ukrajinskog naroda borbom protiv oličenja zapadnjačkog zla. Drugim riječima, on ruski osvajački rat, ubijanja i ratne zločine opravdava obranom vrijednosti.

Kakva to organizacija može opravdavati obranu vrijednosti zlom? Odgovor je jasan. Božja ne, politička da.

Ovo je već isprobani politički koncept kojem smo svjedočili tijekom Domovinskog rata od naših istočnih komšija, odnosno naše „braće“ kako su nas voljeli zvati.

No, ta njihova bratska ljubav je nestala u onom trenutku kada je Hrvatski narod odlučio da želi suvereno, samostalno i slobodno odlučivati o svojoj sudbini i sudbini svoje domovine baš poput Ukrajine i Ukrajinaca.

Politička povezanost Srpske pravoslavne crkve odnosno Ruske pravoslavne crkve s vlašću nije nikakvo otkriće i ne treba se tome čuditi.

Ali se treba čuditi Vlada Republike Hrvatske na čelu s HDZ – Hrvatska demokratska zajednica i Andrej Plenković koji u Hrvatskoj financira političku organizaciju kojoj je cilj promocija srpske hegemonije.

Ne treba ni zaboraviti na izvješće Posebnog odbora Europskog parlamenta za vanjsko uplitanje u demokratske procese, uključujući dezinformiranje koje je ocijenilo Rusku i Srpsku pravoslavnu crkvu kao remetilački faktor.

U članku 131. izvješća navode: „…primjećuje da se strano uplitanje može provoditi i utjecajem u vjerskim institutima i njihovom instrumentalizacijom, kao što je ruski utjecaj u pravoslavnim crkvama, posebno u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, posebno u njezinu entitetu Republici Srpskoj, Gruziji i Ukrajini, među ostalim sijanjem sjemena razdora među lokalnim stanovništvom, razvijanjem pristranog pisanja povijesti.“

Pitanje je što čeka Hrvatska Vlada, veliki prijatelji Ukrajine i Ukrajinaca, veliki zaštitnici hrvatskog identiteta i kulture? Zašto dozvoljavaju srpskim teroristima da se ovako igraju po Hrvatskoj? Zašto se ne obračunavaju sa uzurpatorima u svojoj državi?

Odgovor na ova tri pitanja svi znamo, većina to ne želi izreći, ali možemo to sumirati i sa izmijenjenim stihovima srpske pjesme i reći:

Niko nema što Srbin imade, potpredsjednicu Hrvatske vlade.

https://www.youtube.com/watch?v=HYPM9brsvJ0

Izvor: Marko Milanović Litre

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button