Zanimljivosti

Osnovana ”catholic factchecking” agencija za promicanje cjepljenja

Nedavno osnovana organizacija catholic-factchecking.com, isto tako poznata kao Međunarodno katoličko medijsko udruženje za cjepiva protiv COVID– a 19, ima za cilj „razjasniti lažne vijesti i obmanjujuće informacije o cjepivima protiv COVID – a 19“.

Katolička organizacija za „provjeru činjenica“, koja pojašnjava „lažne vijesti i obmanjujuće informacije o cjepivima protiv COVID– a 19“ te podržava cjepiva proizvedena uz pomoć linija matičnih stanica dobivenih pobačajem, prima sredstva od institucija poput Google i povezana je s Billom Gatesom, Georgeom Sorošom i Papinskom akademijom za život, piše lifesitenews, a prenosi quovadiscroatia

Kako bi se to postiglo, organizacija se sastoji od „međunarodnog udruženja katoličkih medija, novinskih agencija i svjetski poznatih znanstvenika”.

Organizacija nastoji odgovoriti na „mnoga znanstvena i etička pitanja“ koja se postavljaju „zbog etičkog karaktera procesa proizvodnje cjepiva“.

Ova pitanja trebaju razjasniti ili objasniti znanstvenici, bioetičari i teolozi“, dodaje ova organizacija.

Udruženje staje u obranu korištenje cjepiva protiv COVID– a koja su nastala od pobačenih beba, napada prirodni imunitet i kritizira koncept traženja vjerskog izuzeća od obaveznog cijepljenja.

Međutim, samo postojanje organizacije može se zahvaliti financiranju tehnološkog diva Googlea, koji ima dugu povijest cenzuriranja stavova koji su u suprotnosti s prevladavajućim narativom, posebno vezano uz COVID-19.

Organizacija otkriva da su jedan od jedanaest prijedloga (od 309 prijedloga) koje je odabrao „nepristrani odbor Otvorenog fonda za borbu protiv dezinformacija u vezi cjepiva protiv COVID– a 19, koji je odobrila inicijativa Google News“.

Inicijativa Google News izdvojila je tri milijuna dolara za „podržavanje dodatnih napora za razotkrivanje“ u borbi protiv „neistina“ pronađenih na internetu vezanih uz cjepiva protiv COVID– a 19.

Odbor od četrnaest ljudi odabrao je jedanaest pobjedničkih prijedloga, koji su uključivali zaposlenike iz Googlea, Kršćanskog medicinskog koledža, Svjetske zdravstvene organizacije, Međunarodne mreže za provjeru činjenica i organizaciju Cijepite svoju obitelj.

Objavljujući jedanaest pobjednika, Google je napisao: „Novinska agencija I. Media, internetski portali verificat.cat i katolička novinska agencija Aleteia će surađivati sa znanstvenim odborom i dva istraživačka centra na pronalaženju dezinformacija i stvaranju baze podataka provjerenih činjenica dostupnih na sedam jezika za katoličke medije širom svijeta”.

Istaknuta međunarodna katolička novinska organizacija Aleteia (s više od trinaest milijuna posjetitelja mjesečno) predvodi ovo udruženje, u partnerstvu s internetskim portalom verificat.cat (osnovanim 2019. godine sa sto tisuća dolara iz Zaklade otvorenog društva Georgea Soroša) i vatikanskom novinskom agencijom i.media.

Među sedam medijskih organizacija osnivača, član udruženja je istaknuta američka katolička izdavačka kuća „Our Sunday Visitor“, koja je „jedan od najvećih katoličkih izdavačkih kuća na svijetu”.

Među pojedinačnim članovima, znanstveni odbor udruženja navodi niz vatikanskih dužnosnika. Mons. Renzo Pegoraro, kancelar Papinske akademije za život, koja promiče cjepljenje, naveden je kao prvi na listi članova udruženja.

Zanimljivo će biti gledati kako će se ova incijativa širiti svijetom, i hoće li netko kod nas u Hrvatskoj preuzeti ulogu dežurnog katoličkog factcheckera.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button