DomovinaVideo

Doček Nove na trgovima uz covid potvrdu, samo u Sinju bez mjera!

Većina gradova u Hrvatskoj izabrala je model dočeka nove godine koji uključuje obvezno poštovanje svih mjera, uz predočenje covid potvrda. Jedino je gradonačelnik Miro Bulj najavio doček u Sinju bez mjera Stožera.

BULJ POZIVA SVE U SINJ NA DOČEK NOVE GODINE UZ CRVENU JABUKU

Dragi prijatelji, pozivam vas sve u slobodni Grad Sinj na spektakularni novogodišnji koncert Crvene jabuke. Ne propustite zabavu koji će trajati do ranih jutarnjih sati.

Nelogične epidemiološke mjere

Boji li se prozivki zbog mogućeg kršenja epidemioloških mjera za doček Nove godine za Dnevnik Nove TV odgovorio je gradonačelnik Sinja Miro Bulj.

”Ne znam zbog čega će me prozvati. Hoće li me prozvati oni koji su se okupljali zbog Pelješkog mosta ili oni koji dozvoljavaju da u puno manjem prostoru imamo koncerte? Ovo je puno veći prostor. Dođite svi u Sinj, ja vas pozivam sve one koji me misle kritizirati i kažnjavati. Vidjet ćete kako je lijepo u Sinju”, poručuje i dodaje da je ”očito samo Sinj u fokusu”.

”Ja ne želim biti Grinch koji će oduzeti svojim građanima Novu godinu”, kaže Bulj.

Dodaje da ima puno nelogičnosti oko epidemioloških mjera.

”Da ljudi mogu biti u halama i na zatvorenom u kafićima, a ne ovdje na otvorenom gdje imamo više od 30.000 metara kvadratnih, na jednom od najvećih trgova u Sinju i Dalmatinskoj zagori”, zaključuje sinjski gradonačelnik.

Rijeka slavi na 4 lokacije

Kako javlja HRT, Riječani su planirani koncert na Korzu otkazali u posljednji čas. Slavit će na 4 manje lokacije.

– Osim što je propisano da svi nazočni moraju imati covid potvrde što smo i očekivali, za svakog gledatelja moramo imati prostor od 4 kvadratna mjesta, naglašava Doris Šajn, pomoćnica pročelnika Ureda grada Rijeke.

Šibenik dočekuje novu godinu u podne

Šibenik će imati zabavu. Odlučili su koronavirusu u inat – zamijeniti dan za noć.

– To je već standardno, u podne ćemo imati grupu Dišpet, lokalni šibenski bend kao neko zagrijavanje. Umjesto nekog klasičnog dočeka, tu u parku smo doček organizirali u 12:00 sati, govori Zoran Erak, koordinator Adventure Šibenik.

Osijek, Zagreb, Zadar i Dubrovnik ludu noć slave na trgovima, uz COVID potvrde i ograđene prostore. Slažu se zadnji detalji.

– Dio Straduna odnosno ispred Sv. Vlaha ćemo ograditi i tražiti covid potvrde, a ostali se mogu slobodno kretati, naglasio je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

– Bit će veselo u Osijeku, tradicionalno na ovom Trgu Ante Starčevića. Prostor će biti ograđen sa svih strana i redari će provjeravati potvrde, naglašava Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

– Sigurnost građana i ograđivanje Trga komplikacija je. Razgovaramo s policijom, epidemiolozima i dalje se bruse detalji, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba.

– Ujutro ćemo imati jedan fini jazz koncert, Black Coffe će nastupiti. Lagano će zagrijati Zadrane da se stvori jedna ugodna atmosfera uoči samog dočeka, a uvečer imamo A – STRANU, rekao je Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Zadra.

Valcer i šampanjac

Pula skromno i oprezno dočekuje Novu, a splitska Riva ove godine bit će bez tradicionalnog odbrojavanja tisuća građana.

Uz valcer i šampanjac točno u ponoć u Novo ljeto ulaze Varaždinci.

– Varaždin je mjesto gdje će najluđa noć opet biti dočekana u skladu s epidemiološkim okvirima i covid potvrdama, govori Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

www.crodex.net / narod.hr

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button