DomovinaLjepota i zdravlje

Capakova zamjenica ”objasnila” zašto se cijepljeni ne trebaju testirati

Ako cijepljeni s vremenom jednako šire novi koronavirus kao i necijepljeni, postavlja se pitanje smisla korištenja covid potvrda.

Nedavno istraživanje provedeno na Nuffield Department of Medicine pri Sveučilištu Oxford (koje je s AstraZenecom sudjelovalo u razvoju cjepiva) ukazalo je na slabljenje učinka cjepiva pa tako 12 tjedana nakon druge doze osobe cijepljenje s AZ cjepivom mogu jednako prenositi virus kao i necijepljene osobe.

Međutim Capakova zamjenica se ne slaže sa navedenim istraživanjima.

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin gostovala je u Dnevniku Nove TV. Odgovorila je na pitanje zašto se cijepljeni ne moraju testirati ako je dokazano da i oni prenose virus.

Zato što cijepljeni prenose virus puno rjeđe nego necijepljeni, to je toliko rijetko da je to rizik koji možemo prihvatiti kao što prihvaćamo rizik da onaj koji nije cijepljen, a ima negativan test ipak možda je zarazan”, rekla je Pavić Šimetin.

Ljude zanima i zašto covid-potvrde nisu uvedene u ugostiteljske objekte, a jesu u javne i državne institucije.

“To je pak sad dio koji se odnosi na ono što je servis građanima, dakle što je država ili javna uprava dužna pružiti građanima, gdje je potrebno pružiti određenu veću razinu sigurnosti nego što je to možda na drugim nekim mjestima okupljanja gdje ljudi nisu primorani ići, nego idu možda iz toga što to žele. Naime, u javni servis svi idemo zato što je to neka nužnost da nešto tamo obavimo”, kaže.

O učinkovitosti cjepiva

Govorila je i o učinkovitosti cjepiva.

“Učinkovitost cjepiva je jako velika. Ono što se zna otpočetka, i na svu sreću to je ostalo do dana današnjeg, da je izrazito efikasno cjepivo u sprečavanju teških oblika bolesti. To se u našim brojkama, koje svakodnevno pratimo, najviše vidi u činjenici da sve osobe koje preminu, a u dobi su srednje ili mlađe životne dobi, čak ispod 60 godina, to su prvenstveno osobe koje nisu cijepljene”, rekla je Pavić Šimetin.

Neke koji se ne žele cijepiti brine i može li cjepivo pokazati ozbiljne nuspojave po ljudsko zdravlje nakon nekoliko godina od njegove primjene. Liječnica kaže da toga nema. “Takvih nekakvih kasnih nuspojava nakon više godina – toga nema kod drugih cjepiva, znači s nekim cjepivima se desetljećima cijepi, cijepe se djeca, cijele generacije djece i takve nuspojave koje bi se javljale godinama nakon cijepljenja – toga nema”, kazala je Pavić Šimetin za Dnevnik Nove TV.

Možda upravo ovakve izjave ”stručnjaka” koje nisu u skladu sa najnovijim istraživanjima a i sa njihovim službenim podacima odvraćaju ljude od cijepljenja a na štetnost covid potvrda, posebno u zdravstvu, upozoravaju mnogi znanstvenici . To je današnjom objavom izravno potvrdio i iznimno sporo reagirajući WHO koji je rekao da “Cjepiva daju lažni osjećaj sigurnosti”.

”Nažalost tijekom ovog ljeta pandemijski mafijaši su odradili veliku lobističku kampanju kroz sustav odlučivanja u zdravstvu i sada smo tu gdje jesmo. Propusnice u zdravstvu omogućavaju zaraženim zdravstvenim djelatnicima i pacijentima (a znamo da je takvih jako puno) da šire epidemiju među onima koji su zbog neke druge bolesti jako ranjivi i posljedično imamo puno previše umrlih u odnosu na broj zaraženih (višestruko više od npr. Slovenije ili Slovačke, koje imaju podjednako cijepljenih).Nažalost lobisti pandemijskih mafijaša Ministru Berošu i dalje podmeću netočne informacije koje on onda javno iznosi.” naveo je u svojoj objavi Gordan Lauc.

Kada je Lauc nakon zadnjeg znanstvenog savjeta upozorio da cjepiva ne štite dovoljno od zaraze, lobisti pandemijske mafije su na njega sasuli sve što su mogli sasuti.

”Svega nekoliko tjedana kasnije, istu stvar službeno saopćava i WHO. Svi smo mi to znali i onda, a i doista je na Znanstvenom savjetu oko toga bio potpuni konsenzus (tj. više članova je to istaknulo, a nitko se nije protivio takvom stavu). Zašto je pandemijski marketing poduzeo sve što je mogao da tu istinu sakrije – procijenite sami.” komentirao je Lauc.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button