Domovina

Gudelj: Bošnjačka politika najradije bi BiH vratila u Osmansko carstvo

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan doputovao je u petak u Sarajevo u službeni posjet čemu će prethoditi niz privatnih susreta, a jedan od njih je i sudjelovanje na vjenčanju kćeri predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića.

Erdogan je u Sarajevo doputovao zajedno sa suprugom te sinom i snahom i svi su oni gosti na vjenčanju Jasmine Izetbegović, jedine kćeri Bakira i Sebije Izetbegović. Prema pisanju Dnevnog avaza turski predsjednik na ulicama Sarajeva dočekan je pljeskom i povicima: “Turska, Turska”.

I tu ništa ne bi bilo sporno da Bošnjacima ne predstavlja problem dolazak hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića pa ga prozivaju da se ponaša poput “nepristojnog gosta u tuđoj kući”, a smeta im i čvrst stav oko pitanja Hrvata u BiH.

“Sva bošnjačka politička elita koja danas vedri i oblači BiH nastala je u ratu. I Srbi i Hrvati su raskrstili s ratnim kadrovima, dok bošnjačku politiku i dalje vode upravo njihovi istaknuti ratni kadrovi”, rekao je Jurica Gudelj, glavni urednik portala Dnevnik.ba.

“I Srbi i Hrvati su ‘završili’ s ratnim kadrovima, dok bošnjačku politiku i dalje vode upravo njihovi istaknuti ratni kadrovi”, dodao je i prozvao određene dužnosnike.

Selmo Cikotić, ministar sigurnosti dovodi se u vezu sa zločinima nad Hrvatima Bugojna, Šefik Džaferov, prvi bošnjački član Predsjedništva BiH dovodio je mudžahedine, drugi bošnjački član Predsjedništva Željko Komšić kao glavnu političku kvalifikaciju ima orden ‘zlatnog ljiljana’… Stoga bi im se negiranje zločina moglo neugodno vratiti”, rekao je Gudelj za direktno.hr.

Sve to dovoljno govori o dvoličnosti sarajevske politike, kaže Gudelj, te navodi da ta ista politika pogrdama dočekuje hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, dok istovremeno raširenih ruku dočekuje diktatora Recepa Erdogana. Riječ je o dvoličnoj politici koja se s jedne strane pokušava predstaviti kao ‘proeuropska’, no s druge strane pada ničice na koljena pred svojim stvarnim vladarom, sultanom Erdoganom.

“Za nas koji živimo u BiH nije nikakva tajna kako bi bošnjačka politika BiH najradije vratila u Osmansko carstvo, gdje bi Srbi i Hrvati bili građani drugog i trećeg reda. Posjeta Erdogana Sarajevu, odnosno njegova recepcija u bošnjačkoj javnosti najbolje nam oslikava kakvu državu bošnjačka politika želi. Zbog tog im Milanović niti itko drugi tko poznaje političke prilike u ovoj zemlji nije dobrodošao. Napominjem i kako će Erdogan biti svjedokom na šerijatskom vjenčanju kćeri Bakira Izetbegovića, što je simptomatično samo po sebi”, zaključio je za Direktno Jurica Gudelj, glavni urednik portala Dnevnik.ba.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button