DomovinaVideo

BiH na rubu: “Ovo je iznimno opasno, ne samo za Hrvatsku nego i za cijelu europsku sigurnost”

JURČEVIĆ OŠTRO O STANJU U BIH: DODIK, KOMŠIĆ, IZETBEGOVIĆ, ČOVIĆ I PLENKOVIĆ RADE ZA ‘SRPSKI SVET’

Josip Jurčević, nacionalni koordinator odbora DP-a, upozorio je na ozbiljnost situacije u BiH. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

”Iz dana u dan možemo pratiti dramatičnost položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini. Pogotovo s obzirom da će za par mjeseci biti izbori, a nema nikakvih naznaka da će se dogoditi promjene. Čak i promjene koje nudi međunarodni povjerenik Schmidt ništa bitno ne mijenjaju.

Kad se radi o odgovornosti za situaciju Hrvata u Bosni i Hercegovini, trebalo bi potpuno zanemariti međunarodne i druge čimbenike, uključujući i Bošnjake, i Srbiju, i Dodika.Treba se fokusirati na jedine koji su najodgovorniji.

A to su oni koji predstavljaju Hrvate u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini”.

”Svakom novom promjenom vlasti situacija se pogoršava. I ne može se očekivati da će se položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini popraviti dok ne dođe do dubinskih promjena. A to znači dok se upravljačke strukture u Hrvatskoj ne promijene i dok se ne promijene upravljačke strukture u BiH. Ove u Bosni i Hercegovini simbolizira Čović, koji je svakim danom sve bogatiji što je Hrvatima u BiH gore”.

”Mogli bismo reći da svi akteri u Bosni i Hercegovini, od Dodika, Komšića, Izetbegovića i Čovića zapravo rade za ‘Srpski svet’. BiH će se u narednom razdoblju naglašeno destabilizirati. I to zajedno s Crnom Gorom. Jer se ne vidi rješenje u Ukrajini i uobičajeno je da se oružani sukob ili kriza proširi. Sve što se događa u BiH iznimno je opasno, ne samo za Hrvatsku i BiH, nego za cijelu europsku sigurnost”.

”Ne možemo očekivati dublju promjenu s izborima u BiH, morat ćemo čekati izbore u Hrvatskoj i nadati se da će ova struktura na čelu s Plenkovićem otići s vlasti i da će napokon vlast preuzeti oni koju su pokazali odgovornost i prema RH i prema Hrvatima u BiH”.

Više pogledajte u video prilogu OVDJE

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button