Domovina

Bakićeva oštra poruka ”oštromjerašima” : Molim da prestane pandemijsko lešinarenje preko leđa radnica Varteksa.

”Prije nekoliko godina prihvatio sam se jednog od najtežih poslova u Hrvatskoj, spašavanja tekstilnog bivšeg diva, uz preokret u sjajnu modnu kompaniju. Moja najveća životna greška. Mogao sam i dalje trošiti svoje vrijeme uglavnom na doniranje i edukaciju tuđe djece. Do ove godine sam posudio kompaniji 50 mil. kn jer nas banke nisu htjele pratiti. Štoviše, događale su se čudne stvari o kojima ću izvijestiti kasnije.

Kad je kompanija već bila spašena, došla je korona kriza, ali kompaniju nije toliko pogodila kriza u Hrvatskoj nego otkazi narudžbi iz inozemstva na koje se nije moglo utjecati. Ponosni smo da smo tijekom najveće krize tekstilne industrije (jer Varteks je osim modne, i tekstilna kompanija sa preko 700 radnica u pogonu) isplaćivali plaće i nismo otpuštali, dok tekstilne tvrtke u Hrvatskoj propadaju – pogledajte sjajni tekst u prilogu.

NEISTINA je:

– da se radi o ‘mojoj’ kompaniji (manjinski sam dioničar)

– da ‘ja’ ne isplaćujem plaće: trgovačka društva ne funkcioniraju tako da manjinski duoničar ili član NO isplaćuju ili ne plaće

– štoviše, radim ono što baš nitko ne radi, kao manjinski dioničar posuđujem novce kompaniji za poreze i plaće (prošli mjesec 2,5 mil. kn za poreze, od čega dolazi i plaća ovog čovjeka koji sudeći po rezultatima ne radi ništa na radnom mjestu, s kojega tijekom radnog vremena opsesivno piše po Facebooku, ali značajno zarađuje honorarno sa strane), te sam jutros posudio društvu 3,5 mil. kn kako bi radnice što prije mogle dobiti zaostalu plaću

– to baš nitko ne radi

– Varteks nije dobio 180 mil. kn od Vlade, štoviše nije dobio ni kune u smislu u kojem ovaj čovjek to navodi, nije mislio na korona poticaje koje si dobivali svi, a kojih je Varteks dobio daleko manje nego su plaće radnica/ka koje nisu imale posla zbog otkaza stranih narudžbi, uglavnom oko 300 radnica ne radi, ali dobiva plaće

– dapače, Varteks je možda jedina kompanija kojoj je HBOR pokupio novce usred krize(!)Ovakve teške klevete, svjesne, jer su već više puta demantirane, ubuduće (a možda i sada) rezultirat će najoštrijim akcijama od strane svih oštećenih. Lešinarenje preko leđa radnica nema opravdanja. Ovakvo ponašanje je samo društveno dno.

Vas molim da posjetite webshop Varteksa, kao i dućane, pogledate sjajnu kolekciju koju je kompanija priredila, uz najvišu kvalitetu ‘obične’ mode i priuštivog luksuza. Ostale optužbe iz ovog napisa državnog znanstvenika iste su kvalitete istine. Pokažite ovakvima što mislite, podržite preokret ove 100-godišnje kompanije.

Ne smijem u ovom trenutku pričati više (na sudu svakako hoću) jer je kompanija na Burzi, a ja predsjednik NO, ali reći ću samo da smo sjajnu izložbu u MSU povodom 100 godina ove nekad, a nadam se opet, veličanstvene kompanije napravili uvjereni da nećemo uspjeti u preokretu tada temeljito upropaštene kompanije, i moja nadanja su bila samo da nećemo bankrotirati do izložbe, kako bi se ona održala i pokazalo se ‘što je bilo moguće’.

Iako smo teško oštećeno društvo, pa je kod nas sve kao dozvoljeno, mislim da ne trebamo tolerirati ono što je ispod svake društvene razine. Ova objava koju dijelim je javna, ako se ne slažete s neproduktivnim znanstvenikom i vođim sindikata na IRB, a slažete se s predsjednicom sindikata radnica Varteksa koja misli upravo suprotno, slobodno mu komentirajte.

Nije tajna da me ovaj gospodin locirao kao glavni razlog propasti njegove sekte koja je zagovarala lockdown, nije tajna da oni to teško primaju, i nije tajna da su već nekoliko puta koristili radnice Varteksa kao monetu s kojom mi pokušavaju napraviti štetu. Ali takva šteta bi bila ponajmanje meni, to bi bila šteta radnicama Varteksa, državi, Varaždinu, i tako dalje.” napisao je Nenad Bakić komentirajući objavu fizičara i jednog od najvećih zagovornika potpunog ”lockdowna” Saše Cecia.

bakić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button