Domovina

Za ovo treba pokrenuti referendum. Ustavni sud ne bi imao osnove odbiti ovo referendumsko pitanje?

Za ovo treba pokrenuti referendum. Ustavni sud ne bi imao osnove odbiti ovo referendumsko pitanje jer je ono preporuka savjetodavnog tijela Vijeća Europe.

Ukinimo saborske mandate nacionalnih manjina!

Preporuka Venecijanske komisije o zastupnicima nacionalnih manjina u Parlamentima država članica EU glasi:

Države članice Europske unije nisu dužne imati zasebne parlamentarne zastupnike nacionalnih manjina. Zemlje članice Europske unije imaju riješeno pitanje nacionalnih manjina te je njihova prisutnost u parlamentima potpuno nepotrebna i kontraproduktivna. Jer time pripadnici nacionalnih manjina kao građani ostvaruju dvostruko pravo glasa.

Iako je ova preporuka sasvim jasna naše mišljenje je da bi Plenković, Jandroković, Šeparović i ostala ekipa našli način kako da to zaobiđu, ponovno ukradu referendum i zadrže Pupovca na vlasti.

Podsjećamo kako je pod Plenkovićevom palicom narodu ukraden referendum o promjeni Izbornog zakona . To se nije moglo ili smjelo dogoditi bez njegovog znanja i uvida a operativci su bili sadašnji DORH-ovi optuženici Josipa Plesić ex Rimac i Kuščević. Kuščević je, podsjećamo, kao ministar ostao zapamćen po provjeri potpisa GI Narod odlučuje, kada je preko 80.000 potpisa građana proglašeno nevažećima.

Podsjetimo, GI Narod odlučuje prikupila je za referendumsko pitanje o promjeni izbornog sustava 405.352 tisuća potpisa, a za drugo, ono o glasovanju manjina u Saboru, 407.469 tisuća potpisa.

Još dok je trajalo prikupljanje potpisa, suprotno smjernicama Venecijanske komisije, koja nalaže neutralnost vladajućih u takvim prilikama, premijer Plenković, Lovro Kuščević i ostali članovi Vlade javno su zauzeli stav protiv tog referenduma.

Nakon što je referendumska inicijativa Saboru predala potpise, vlada Andreja Plenkovića tek je nakon tri mjeseca objavila je kako inicijativa nije skupila dovoljno potpisa za referendum i pravednijem izbornom sustavu, odnosno da je od 412.325 potpisa za prvo referendumsko neispravno 40.875 potpisa, a za drugo je neispravnih 40.666 od ukupnih 407.835 potpisa.

Proces brojanja potpisa bio je kontaminiran jer nije bilo dopušteno da ga nadgledaju promatrači. Isto tako, većinu članova povjerenstva zaduženog za brojanje potpisa, imenovalo je samo Ministarstvo uprave, koje se već otprije usprotivilo referendumu.

To nije bilo ništa drugo nego pljačka. To je jedna od najprljavijih operacija i nasilja nad demokracijom, a to je i sramota ”mainstream” medija i tzv. lijevih nevladinih udruga .

Tada su sve nevladine inicijative, organizacije i udruge trebale pokrenuti brda i doline da se takva operacija spriječi, od tiskanih i portala i televizija, svi su tada zatajili, i vlasti i mediji i civilno društvo, dok se na njegovim narodom događalo nasilje pljačke. Ispada da se neke nepravde i neki zločini smiju činiti ako su usmjereni protiv nekih koji imaju drugačije mišljenje. Nisam primijetio da se GONG zalagao za transparentnost, da je stranka ‘Možemo’ tada pravila prosjede. Sve to se nije moglo dogoditi bez njegovog znanja, niti učiniti bez njegova dopuštenja. To je bila bezočna krađa volje naroda.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button