Domovina

Zvonimir Hodak:”Lijeva novinarska hobotnica je ojačala i sada je spremna otkidati glave i samom vrhu politike”

Na sceni je nova paradigma u odnosu na ljevičarske, neobjektivne i osvetoljubljive medije u Lijepoj našoj. Zahvaljujući prije svega Zoranu Milanoviću. On je ljevičar, ali naši su mediji još ljeviji i puno bahatiji od njega. Razne šuše sponzorirane iz tko zna kojih inozemnih izvora mijenjaju se kao na tekućoj vrpci i postaju preko noći ”nezavisni” politički analitičari. Ima među njima sociologa koji su doktorirali na fenomenu Torcide kao i likova koji podsjećaju na genijalnu ekipu iz Montyja Python.

Na ”našem” RTL-u, N1, Novoj TV i HRT-u vokabularom ”faca s placa” prodaju svoje uglavnom ljevičarske mudrosti. Malo vulgarnije rečeno, postali su mudri onog predivnog trenutka kada su si na muda flomasterom napisali slovo ”r”. Ono u čemu su apsolutno superiorni je arogancija s kojom nastupaju. Taj lišaj arogancije stekli su svakodnevno se pojavljujući kao komentatori svega i svačega. Zasluga je sadašnjeg predsjednika RH što ih pomalo razotkriva jer očito ni on nije više mogao svakodnevno gutati ”debele šnite” gluposti koje nam plasiraju razni Puhovskići, Gjenerići, Lalići, Mamićke itd. (Naravno, ona vulgarnost sa slovom ‘r’  ne odnosi se na Ankicu Mamić). Kak’ bi rekli Zagorci ”Kaj je, je!”.

Ti naši lijevi analitičari i dalje žive u ”progresivnim” oblacima. Tako Davor Gjenero ”misli” da ”onaj tko ulazi u sukobe s medijima uvijek gubi, bez obzira tko je u tim sukobima u pravu”. Koliko je naš Davor u pravu pokazuje kmečanje Puhovskog kojem je RTL nedavno otkazao suradnju. Nije mu pomogao ni ”dijalektički materijalizam” koji stalno prikriveno prodaje u medijima. Hajde, bar je tu dobio ”šimecki u tur”. Sada bi se možda mogao i naš Žare zapitati kako je RTL došao do nacionalne koncesije. 

U tu bitku s medijima polako se uključuje i naš premijer Plenki. Dugo mu je trebalo. Kad mu je Hrvoje Krešić odrješito i primitivno ponudio mjesto studentskog pripravnika na N1, on se valjda odmah potužio Pupovcu. Pupi pak ”prosto nije mogao da veruje”. ”K’o? Naš Hrvojica? Ma, nije valjda?!”. I tako razni ”Hrvojice”, kao Hrvoje Hribar, Hrvoje Klasić, Hrvoje Zovko, a sada i Hrvoje Krešić, sve sami tvrdi ljevičari, obasipaju nas i političare svojim mudrim ljevičarskim frazama. Dobro, to je sigurno samo moja zlobna i ”retrogradna” mašta.

Imamo mi i Tvrtka Jakovinu i Ante Tomića… ljude sa starim hrvatskim imenima, ali im je ipak još Juga u glavi. Napokon, nitko nije prorok u svom selu, osobito ako je to ”selo moje malo”. Dobro kaže Darko Marić na Fejsu: ”Prije su barem glumatali neovisnost, a sad otvoreno iskazuju svoju naklonost… Tek sam sada vidio raspravu Krešića s premijerom, dno dna novinarskog aktivizma, bahatosti, uvjerenosti u vlastitu bitnost i nepogrešivost ala Mojmira Pastorčić… Nek’ proba s Predsjednikom države tako razgovarati.. Bilo bi mu to zadnje takovo obraćanje…”. navodi Zvonimir Hodak u svojoj novoj kolumni za Direktno.hr.

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button