Izbor uredništvaDomovina

SELAK RASPUDIĆ NA HRT-u: HDZ-ov PR lažira ankete!

Zašto HDZ-u, prema HRejtingu, nije naudila presuda za Fimi mediju, SDP-u potpuni raskol na dva Kluba zastupnika, a stranci Možemo! smjene i optužbe za privatne interese u Zagrebačkom holdingu? Bila je to glavna tema o kojoj su predstavnici vlasti i oporbe raspravljali u večerašnjoj HTV-ovoj emisiji Otvoreno.

Prema spomenutoj anketi unatoč presudi Fimi media HDZ je jedini, od stranaka koje prelaze izborni prag, s rastom rejtinga od 0.17%.

Ovaj postotak posebno je oštro komentirala Marija Selak Raspudić (Most), dotaknuvši se ograđivanja HDZ-a od Ive Sanadera.

“Premijer Plenković ga se odrekao, rekao je da ga ne zanima ništa što je bilo prije 2015., a vi ste svoj politički vrh doživjeli baš za vrijeme Sanadera i, evo, ja sam sigurna da ćete počastiti naše gledatelje, da možete naći bar jednu lijepu riječ za Ćaću”, rekla je Selak Raspudić Josipu Boriću, potpredsjedniku Kluba zastupnika HDZ-a.

No, ovdje nije stala.

Izrazila je potom skepsu prema rezultatima HRejtinga, a kolegama iz HDZ-a, za koje je rekla da kradu i varaju na veliko.

“Željela bih toplo pozdraviti sve HDZ-ove PR stručnjake. Dobro su me nasmijali, bio je ovo duhovit tjedan. Pupovac me dobro nasmijao kad je dao uvjetnu podršku novom ravnatelju HRT-a, a sad me dobro nasmijala ova anketa. Anketa nas pokušava uvjeriti da je HDZ, nakon što je pravomoćno osuđen za korupciju, da mu je rejting počeo rasti. Dakle, onaj Ivo Ivić, koji je tamo negdje na Visu, koji se dosad nećkao bi li glasovao za HDZ je, kad je vidio da je konačno došla presuda i kada je vidio da su doista koruptivni, rekao da im sada sigurno daje glas. Da je do ankete te kuće, Bernardić bi bio premijer, a kolega Togonal, Vi biste vodili neku mozaičnu emisiju ili uređivali Dobro jutro, Hrvatska”, rekla je.

“Vi u HDZ-u imate jedan problem da ne samo da kradete nego kradete na veliko, pa vas onda ulove. Tako i varate na veliko. Bili ste previše nestrpljivi. Morate biti strpljivi s manipulacijama jer vas je do sada prokazala cijela Hrvatska. Tako da idući put malo pričekajte, mjesec dana nakon presude za korupciju, pa onda prodajte ovakve ankete”, poručila je Selak Raspudić.

Zbunjeni Sanaderov i Plenkovićev ”pulen” Borić je izrečeno nazvao lažima.

Inače, ako vas zanima kako se rade ankete u Hrvatskoj možete pogledati u nastavku:

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button