Izbor uredništva

Željka Markić u Bujici: Mediji Tomaševića prikazuju na biciklu, a on vozi Volvo V60

“To je udruženi aktivistički pothvat.”

“To je udruženi aktivistički pothvat.”, – izjavila je u Bujici na Z1 televiziji, izvršna direktorica Udruge ‘U ime obitelji’, dr. Željka Markić, komentirajući optužbe Domovinskog pokreta na račun Možemo, prema kojima su udruge tzv. civilnog društva čiji su čelnici povezani s platformom Tomislava Tomaševića, dobile iz gradskog, državnog i drugih proračuna, najmanje 131 milijun 553 tisuće i 841 kunu u razdoblju od 2012. do 2020. godine.

“Ako sam dobro shvatila to je u osam godina skoro dvadeset milijuna eura,” prokomentirala je dr. Markić: “To je jedan udruženi pothvat udruga u čijim osnivačkim tijelima i vodstvima sjede stalno isti ljudi. Doista, pozdravljam što su ti ljudi konačno izašli iz ormara, da su se ohrabrili i sa SDP-om izašli zajedno na izbore s SDP-om, izašli na izbore u Gradu Zagrebu.”

Dr. Željka Markić navodi kako je Tomašević izjavio da je protiv priziva savijesti lijčenika koji ne žele raditi pobačaj:“Čovjek koji bi zabranio priziv savjesti, ljudsko pravo zajamčeno Općom deklaracijom o ljudskim pravima”: – Čula sam neistinitu priču da su ga ukinule neke države… Priziv savjesti jamči pojedincu u demokratskom društvu da se može držati svoga kodeksa. Zašto odličan student, koji mukotrpno odstudira šest godina medicine, ne bi mogao specijalizirati ginekologiju? Kojim pravom bi to Tomašević njemu zabranio?! Da postane ginekolog u jednoj plemenitoj struci, gdje se može baviti porodništvom, može se baviti neplodnošću, može se baviti operativno isključivo karcinomima… Tomašević bi mu to zabranio jer čovjek kaže da prema svojoj savjesti ne želi raditi pobačaj! A priziv savjesti zato da Tomašević, Bosanac ili netko treći ne bi išao u Hrvatsku vojsku – to prihvaćaju! No, priziv savjesti oko onih stvari s kojima se ne slažu, to ne prihvaćaju! Sve se ravna prema njihovoj ideologiji.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button