Domovina

Zašto se HDZ i Jandroković boje Mostovaca !?

Nakon što su zbog demonstrativnog izlaska iz sabornice izgubili pravo na govor, zastupnici Mosta prozvali su zbog pristranosti predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića te ustvrdili da je HDZ danas definitivno poražen.

Oporbeni zastupnici su iziritirani istupom Hrvoja Zekanovića (HDS) koji ih je vrijeđao napustili sabornicu dok ne završi, na što su HDZ-ovci počeli povlačiti svoje prijave za izlaganje, a kako oporbe nije bilo u sabornici dio nje je izgubio pravo na govor.

Govoreći o istupu Zekanovića, Nino Raspudić je ustvrdio da ‘klaun izvan svog prirodnog konteksta može stvarati dojam velike neugode pa čak biti i zastrašujući”. “Ovo je bilo zastrašujuće u iznimno ozbiljnoj situaciji teške, drske i bezočne pljačke državne imovine u HEP-u i jučerašnjeg dana štrajka djelatnica u pravosuđu”, rekao je Raspudić.

Raspudić: Zekanović nas nije preveslao
Objasnio je da u vrlo ozbiljnom trenutku u državi nisu mogli tolerirati takvo ponašanje u sabornici pa su obavijestili predsjedavajućeg Radina da svi iz oporbe napuštaju sabornicu dok ne završi “stand-up s tužnim klaunom”.

No, dodao je, potom dolazi do brze zamjene na mjestu predsjedavajućeg na koje je umjesto Radina došao Jandroković. HDZ-ovci ekspresno povlače svoje replike i govore i počinje prozivanje oporbenih zastupnika koji su bili na redu zbog čega ih je dobar dio izgubio pravo govora, rekao je Raspudić.

Ustvrdio je da se radi “o prizemnoj smicalici kojoj je cilj onemogućavanje rasprave u gorućem trenutku u državi”. Raspudić je novinarima odgovorio da ih Zekanović nije preveslao.

“Ovo je vrlo tužno po predsjednika Sabora i vladajuću većinu i sve one koji su spali na to u ovom trenutku. Očito se nalaze pred padom kad je njihova vedeta tužni klaun kojem će oni pljeskati, asistirati i stvarati taj zastrašujući smijeh u ovom teškom trenutku”, ustvrdio je.

Selak Raspudić: Jandroković izvitoperio funkciju predsjednika svih saborskih zastupnika
Marija Selak Raspudić ocijenila je da je Gordan Jandroković kao predsjednik Sabora potpuno izvitoperio funkciju predsjednika svih saborskih zastupnika.

“Najgore što se danas dogodilo nije klaunovski ispad Zekanovića na koje smo već naviknuli nego funkcioniranje predsjednika Sabora koji trči kao oparen sa svoje stolice da bi de facto gurnuo sa stolice potpredsjednika Furija Radina da bi mogao manevrima i smicalicama onemogućiti Mostovce u nastavku rasprave”, istaknula je.

Smatra da je to ispod svake razine za upravljanje i obnašanje tako odgovorne funkcije, a razlog je što su vladajući možda bojali da rasprava neće stati na plinu nego će se početi govoriti i o struji u HEP-u. Nikola Grmoja rekao je da su sabornicu napustili jer je Radin dopustio Zekanoviću da govori izvan teme.

“Nije ovo nikakav poraz… Ovim manevrom nisu se spasili jer je sve rečeno i iznesena je istina u vezi HDZ-a i Pave Vujnovca i kontroli koju on ima nad Vladom i Plenkovićem”, rekao je Grmoja. “Oni mogu kratko likovati, ali danas su definitivno poraženi jer je nemoguće braniti lopovluk i pobijediti u tome”, naglasio je.

“Ovo je njihov čavao u njihov lijes”
Božo Petrov rekao je da je to konačni poraz HDZ-a. “Oni su danas doživjeli poraz u debatama jer su svi argumenti koje smo iznosili dokazali da se dogodila krađa u HEP-u, a da su odgovorni za tu krađu u Vladi”, kazao je.

“Zadnji manevar koji su napravili iz straha da se ne objave nove informacije i želje da građani ne gledaju njihovu bruku napravili su zadnji konačan sramotni potez. Ovo je njihov čavao u njihov lijes”, poručio je Petrov.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button