Domovina

Zašto je skandalozna rezolucija o BiH koju je usvojio Bundestag?

Njemački Bundestag glasovima većine zastupnika usvojio je rezoluciju o BiH. Ova rezolucija je skandalozna jer poziva na rušenje ustavnog poretka BiH i osuđuje predstavnike dva naroda u BiH, Dragana Čovića i Milorada Dodika. Stavljaju se u istu ladicu dok se upadljivo izbjegava Bakir Izetbegović koji je uz predstavnike međunarodne najodgovorniji za trenutnu situaciju u BiH.

Zastupnik Josip Juratović je pokušavao u priču ubaciti i njega, tako bi sve djelovalo uravnoteženije, ali nije uspio i tako je prihvaćeno ono što je servirao velikobošnjački lobist i unitarist  Denis Ahmetović, koji je uspio utjecati na stavove zastupnika. Pitanje je koliko će to uspjeti utjecati i na njemačku vladu i što po ovom pitanju radi hrvatska diplomacija.

Hrvatske predstavnike se napada, predstavlja ih se gotovo kao teroriste i optužuje ih se za rušenje BiH, a istodobno se govori da je propao koncept tri konstitutivna naroda i da ga treba napustiti u korist građanske , čitaj bošnjačke države.

Hrvati u BiH ne traže ništa osim onoga što im je bilo zagarantirano Daytonskim ugovorom , a izigrano je od strane bošnjačke politike uz svesrdnu pomoć međunarodne zajednice i pasivne hrvatske vanjske politike. Naravno da Hrvati ne mogu pristati na to da im drugi biraju predstavnike. Dosad Hrvati nisu otišli ni jedan korak u smjeru rušenja institucija ili same BiH ali ih se na sve načine tjera da upravo krenu tim putem.

Samo BiH kao država tri ravnopravna naroda i svih građana je prihvatljiva i to je hrvatski nacionalni interes, bez obzira na rezoluciju njemačkog parlamenta i na HDZ-ovu podaničku politiku.

Postavlja se pitanje planiraju li Andrej Plenković i Gordan Grlić Radman pozvati veleposlanika Njemačke na konzultacije i prosvjedovati zbog Rezolucije Bundestaga ili možda poslati prosvjednu notu?! Planiraju li bilo kako reagirati prema svojim prijateljima iz CDU koji su u istoj europskoj obitelji kao HDZ, a koji su Rezoluciju podržali? Očekuje li se bilo kakva reakcija?

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button