Domovina

Hrvatski odgovor pobornicima unitarizma iz Bundestaga! Istu rezoluciju usvojite i o Belgiji

Bundestag je donio rezoluciju predloženu od strane radikalnog bošnjačkog unitariste Adisa Ahmetovića u kojoj osim slanja vojnika u BIH šalje i poruke kako se moramo ponašati te u kojem smjeru BiH, kroz svoje demokratske procese morao odlučivati.

Hrvatski Narodni Sabor odgovorio je na rezoluciju predloženu od strane radikalnog bošnjačkog unitariste.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Predlažemo pobornicima unitarizma iz Bundestaga da istu rezoluciju usvoje o Belgiji i dostave je gospodinu Michelu . Današnja rezolucija Bundestaga koja se odnosi na Bosnu i Hercegovinu pokazuje koliko njemačke vlasti ne poznaju, ili odbijaju prihvatiti, činjenice o Bosni i Hercegovini i prirodi njezinog multinacionalizma i ravnopravnosti konstitutivnih naroda.

Uz to, današnja rezolucija je de facto poziv na rušenje Daytonskog mirovnog sporazuma za kojeg se upravo Njemačka zalagala 1995. godine. Model federalizma i institucionalne ravnopravnopravnosti kroz legitimne političke predstavnike je temelj Daytona i jedini jamac za europsku Bosnu i Hercegovinu.

Predlažemo svim zastupnicima Bundestaga koji su podržali rezoluciju predloženu od strane radikalnog bošnjačkog unitariste Ahmetovića, da identičnu rezoluciju upute gospodinu Charlesu Michelu i državi Belgiji. Mi odgovor na istu već znamo.” naveli su u prioćenju.

Skandalozno je da Bundestag i Ahmetović pozivaju na rušenje ustava BiH, to je protustavno i protudržavno djelovanje . Zamislite da je Sabor RH donio rezoluciju kojem poziva na stvaranje trećeg entiteta u BiH kakve bi to izazvalo reakcije u bošnjačkoj javnosti i predstavnicima međunarodne zajednice u BiH. A nakon ove rezolucije iz Bundestaga to Sabor RH treba i uraditi!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button