Izbor uredništva

ZAR VEĆ? Razvijen PCR test za majmunske boginje

Švicarska farmaceutska tvrtka Roche razvila je PCR test setove za otkrivanje virusa majmunskih boginja, koji je pronađen u brojnim zemljama. Roche je jučer navečer objavio da su zajedno s njegovom podružnicom TIB Molbiol stvorena tri različita Lightmix Modular testna kompleta.

Virus majmunskih boginja nedavno se proširio ne samo na afrički kontinent, već je otkriven i u europskim zemljama, uključujući Njemačku, Sloveniju i Austriju.

Novi testni kompleti iz Rochea namijenjeni su praćenju daljnjeg širenja virusa i praćenju učinka terapija, cjepiva i mjera.

Proteklih dana u posebnim laboratorijima otkriveno je nekoliko slučajeva majmunskih boginja pomoću PCR (lančana reakcija polimeraze). Virus je lakše otkriti pomoću testnih kompleta.

I maske su već spremne! (Foto:Facebook)

Nismo ni sumnjali u struku. Polako se zahuktava nova pandemija. No, zar majmunske boginje ne bi trebale biti vidljive i slijedom toga, ne treba ti nikakav PCR test.

Nametanje majmunskih boginja je čvrst dokaz da Europu i svijet vode majmuni koji i od nas ljudi žele napraviti majmune i stvoriti planet majmuna. Pametnome dosta…

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button