Domovina

Za vaše dijete pod maskom vi ste odgovorni ! Nemojte poslije reći,stožer je kriv,nismo znali. Sve ste znali!

Kakav vas to strah krpa ako ne skačete za svoju djecu i u vatru ako treba. Pa to nisu brojevi,to su vaša djeca,vaša krv . Djeca su nemoćna i vi ste dali privolu da se nad vašim djetetom vrše eksperimenti pod parolom epidemioloških mjera, kao što su nošenje maske, mjerenja temperature, cijepljenja i sl.

Prošlo je dovoljno vremena od početka pandemije da stvari postanu puno jasnije kada je zaraza virusom SARS- CoV-2 u pitanju.

Ključno pitanje koje treba postaviti je jesu li maske učinkovite u sprečavanju prijenosa respiratornih patogena? Metaanaliza podataka pokazala da niti jedan tip maski nije smanjio broj slučajeva sličnih gripi ili same gripe kako u općoj populaciji, tako ni kod zdravstvenih radnika.

Istraživanje iz 2019. godine na 2862 sudionika pokazalo je da niti respiratori N95 niti kirurške maske “nisu rezultirali značajnom razlikom u učestalosti gripe”. Štoviše, nedavni pregled literature pokazao je da maske nisu imale specifičan učinak na Covid-19, a nisu bile korisne niti od prijenosa akutnih respiratornih infekcija. Također je utvrđeno da se prijenos akutne respiratorne infekcije “mogao dogoditi zagađenjem osigurane respiratorne zaštitne opreme tijekom skladištenja i ponovne upotrebe maski i respiratora tijekom cijelog radnog dana.”

Povezani članci

Rezultati najvećeg dosada provedenog istraživanja u vidu meta-analize 65 studija otkrilo je da maske za lice izazivaju štetne učinke za one koji ih nose, na psihološkoj, socijalnoj i fizičkoj razini – tzv. sindrom iscrpljenosti izazvan maskama (MIES). Izvorni rad dostupan na poveznici https://www.mdpi.com/1660-4601/18/8/4344/htm.

Podsjećamo kako je osobno član Nacionalnog stožera g. Capak javno u ožujku i travnju prošle godine kad nije bilo maski u prodaji, govorio o tome kako se maske ne trebaju nositi, a posebno ne zdrava djeca u školi!! 

O psihološkom i fizičkom utjecaju nošenja maske po nekoliko sati dnevno, možete sasvim relevantno govoriti kao djetetovi roditelji. Dolaskom iz škole, gdje je dijete prisiljavano nositi masku, djeca se redovito vraćaju s glavoboljama, povećanim umorom i razdražljivosti, a što uvelike utječe na kvalitetu njegovog/njezinog života, kvalitetu učenja, odnosa s obitelji i prijateljima, te na kraju i najvažnijeg, a to je utjecaj na opće zdravstveno stanje.

Svoju djecu i mlade naučite kulturnom i odgovornom ponašanju. Vrlo dobro znamo koje mjere dokazano učinkovito umanjuju mogućnost zaraze brojnim respiratornim patogenima pa tako i SARS-CoV-2, a to uključuje:

  • Pravilno i redovito pranje ruku sapunom i vodom
  • Izbjegavanje diranja lica prljavim rukama (nosa, očiju i usta)
  • Prekrivanje nosa i usta maramicom ili savijenim laktom prilikom kašljanja i kihanja
  • Izbjegavanje bliskog fizičkog kontakta s osobama koje imaju simptome respiratorne infekcije ili vrućicu.

Djeci je za normalan rast, razvoj i sveukupno zdravlje potrebna sigurna i stabilna okolina. Zabrinjavajuće su mjere koje kontinuirano mogu održavati razvijanje straha – u ovom slučaju straha od bolesti. Strah dokazano urušava prirodne, evolucijske mehanizme mogućnosti obrane ljudskog organizma od mikroba.

Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije „Zdravlje je stanje potpunog fizičkog, mentalnog i socijalnog blagostanja, a ne puko odsustvo bolesti ili poremećaja.“ (https://www.who.int/about/who-we-are/constitution).

Za vaše dijete pod maskom vi ste odgovorni ! Nemojte poslije reći:”Stožer je kriv,nismo znali”. Sve ste znali samo niste ništa poduzeli!

Ako želite nešto poduzeti, pišite ravnatelju škole, gradonačelniku ili općinskom načelniku i tražite da vam pojasne zašto oni osobno prisiljavaju vaše dijete da nosi masku kada to niti na koji način ne pridonosi zdravlju ili školovanju djeteta, ometa normalnu nastavu i komunikaciju među djecom i sa nastavnikom, a na dinamiku epidemije ima iznimno mali utjecaj. Ravnatelji i gradonačelnici / općinski načelnici imaju mogućnost ukinuti maske u školama, a ako inzistiraju na maskama, moraju vam objasniti zašto to rade.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button