Domovina

Zoran Vukman:Što je laž veća, zlobnija i gluplja, lakše se širi!?

”Covid putovnica je univerzalni EU certifikat koji se uvodi na razini cijele Unije. Točnije, nametnut je. Nitko nas ništa nije pitao. Narod ni o čemu ni odlučuje. Niti njegovo predstavničko i zakonodavno tijelo kao što je Sabor RH. Žalosno je da zastupnici šute o protuustavnom udaru u ovoj zemlji.

Po milijunti put postavljam pitanje vlastodršcima i svakom čovjeku zdravog razbora u ovoj zemlji: kako preko noći bilo koji papir, certifikat o cijepljenju, može pravno, legalno i legitimno nadjačati temeljne isprave svakog građanina: osobnu iskaznicu, putovnicu, zdravstvenu iskaznicu i vozačku dozvolu?Ako želim sutra ući u neku instituciju i nijedna mi od navedenih isprava ne vrijedi, nego ih zamjenjuje covid potvrda, čemu onda svi ti ID, osobni, identifikacijski dokumenti s našim OIB-om i podacima, čemu mi državljanstvo i domovnica, i rodni list i sve ostalo, ako bez tog prokletog covid “ausvajsa” neću moći ni u javni WC!?

Nije izglasano ni uvedeno nikakvo izvanredno stanje, tko je onda dao ovlast redaru civilne zaštite da vrši policijsku ulogu, koju će imati u slučaju ako prevladaju covid potvrde, a čini se da je to još samo tehničko pitanje brzine digitalizacije sustava i spremnosti kadrova koji će nas pratiti i provjeravati! U takvoj situaciji, kao nekažnjavani i neosuđivani građanin s urednim dokumentima, kao onaj koji nije ni na kakvoj tjeralici, niti u bijegu od zakona, niti naoružan, nasilan ili prijeteći, po Ustavu RH i zakonima ove države, imam pravo ući u svaku instituciju!Ukoliko mi to sutra ne dopusti redar civilne zaštite na ulazu u neku instituciju, onda on krši zakon, odnosno država krši vlastite zakone i Ustav RH, s oktroiranim Zakonom o zaštiti pučanstva protiv zaraznih bolesti jer taj Zakon ne može proći elementarnu ustavnu provjeru na temelju čl. 16 . i 17. Ustava RH!?

Dakle, ponavljam: na temelju čega izvrsna vlast uvodi EU covid certifikat koji bi bio pravno “jači” od osobne iskaznice i svih naših urednih dokumenata? Argument da ste zarazni je apsurdan: može se protezati do Sudnjega dana jer virusi su uvijek oko nas i u nama! Možete bilo koga paušalno optužiti da širi zarazu samo zato jer se kreće i diše!? Koje li glupe a tako opake smicalice! Taj argument mora biti itekako znanstveno ispitan i potkrijepljen, a ne politički nametnut kao službeni medicinsko-ideološki narativ! Ako je tako, onda bi trebalo biti proglašeno izvanredno stanje. Ali na temelju čega?

Mi kao da živimo u dvije stvarnosti. Realno, život teče, ništa se strašno ne događa. Virtualno, u projiciranoj stvarnosti medija i Štaba CV za specijalno djelovanje, prijeti nam zubati četvrti val, delta varijanta čeka samo da napadne djecu, jer sada djecu treba procjepljivati. Nevjerojatno je ali istinito, goebbelsovski aksiom uvijek funkcionira: što je laž veća, zlobnija i gluplja, lakše se širi! Što hoćete od nas? Stvoriti digitalne dosjee? Nadzirati nas 24 sata? U dogledno vrijeme covid potvrde će prerasti u biometrijske iskaznice koje će objediniti sve, i uredno pseću godišnju procijepljenost, i osobne podatke građanina, računajući i financijske i zdravstvene, imovinske i tako dalje. Vrlo bolesni umovi su sve ovo smislili. I provode.” navodi poznati novinar, pisac i publicist  Zoran Vukman na svom Facebook profilu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button