Domovina

Vrstan hrvatski sportaš danas je osuđen na 6 godina zatvora

Fitness trener i bivši pobjednik talent showa Supertalent, 32-godišnji Zagrepčanin Petar Bruno Basić, osuđen je zbog niza pokušaja pljački zlatarnica u kojima je ukrao ukupno 138.450 eura

Osuđen je da je otuđio 21 zlatni lanac i 38 zlatnih narukvica iz zlatarnice Zaks u zagrebačkom Arena Centru 18. srpnja oko 20.20 sati kada je 23-godišnju zlatarku pošpricao suzavcem i ukrao zlato vrijedno 90.961 euro. Zločin je ponovio u zlatari Diaria u Sesvetama gdje je ukrao 475 grama zlata u platnenom smotuljku vrijednom 47.500 eura.

O ovom slučaju se na svom Facebooku oglasio istraživački novinar Marin Vlahović čiju objavu prenosimo u cijelosti:

Bivši pobjednik SuperTalent showa, prvi finalist Svjetskog prvenstva u Street Workoutu iz Hrvatske i vrstan sportaš, Petar Bruno Basić, danas je osuđen na 6 godina zatvora zbog više pljački zlatarni i mcdonaldsa, a sud je odredio da oštećenima mora i vratiti novac u iznosu od 163 128 eura.

Ne znam i ne ulazim u razloge zbog kojih se ovaj moj dobar poznanik, koji je sudjelovao u raznim hvalevrijednim sportskim pothvatima i aktivnostima, upustio u takve stvari, međutim, smatram da su ovakve drakonske kazne svojevrsna poruka koruptivne i nepravedne države, koja lopove koji kradu milijarde, pušta na slobodu ili šalje da malo gule krumpir, uz zadržavanje sve suspektne imovine, dok se ovakve mlade ljude, što su upali u probleme, kažnjava kao najgore zločince.

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button