Domovina

Lauc : Hrvatska ne ukida mjere zbog Capaka i Alemke Markotić. Evo u čemu je problem

Gordan Lauc iznio je zanimljiv razmišljanje o tome zašto Hrvatska ne ukida pandemijske mjere. Žestoko je kritizirao Krunoslava Capaka, ravnatelja HZJZ-a i Alemku Markotić, ravnateljicu Infektivne klinike Fran Mihaljević.

“Ako se pitate zašto sve više država ukida mjere, a Hrvatska ne, odgovor je jednostavan. Najviše PCR testova u Hrvatskoj rade Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar i Infektivna klinika Fran Mihaljević.

Ravnatelji te tri institucije, dakle ljudi koji osobno raspolažu sredstvima na žiro računima tih institucija, su članovi Znanstvenog savjeta i/ili Stožera i sudjeluju u donošenju odluka koliko ćemo svi mi platiti njima. To je potpuno apsurdno i nedopustivo u bilo kojem normalnom sustavu.

Covid-testove smo do sada platili preko dvije milijarde kuna. Profitna marža kod tih testova bila je negdje između 60% i 90%, ovisno o cijeni i tome koliko su laboratoriji bili dobro organizirani. Misliti da će se ti ravnatelji koji su se do pandemije stalno mučili s nedostatkom prihoda samoinicijativno odreći milijuna koji im doslovno svaki dan dalje sjedaju na žiro račune je previše naivno.

Evo prije neki dan smo čuli da u našoj Vladi nisku razinu cijepljenja u Africi smatraju jednim od razloga za zadržavanje mjera… Da mi je samo znati koji „savjetnik“ je smislio i u ministrov govor ubacio taj argument”, zaključuje Lauc.

lauc

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button