Domovina

Vidović Krišto u intervjuu za N1: ”INSTITUCIJE HRVATSKE DRŽAVE NE FUNKCIONIRAJU”

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović-Krišto za N1 je komentirala optužbe na račun hrvatskih generala, ali i svoj odlazak iz Kluba zastupnika Domovinskog pokreta.

“Srpska agresija se odvijala s teritorija BiH i naravno da smo se opravdano branili od te agresije”

Rekla je da su optužbe na račun hrvatskih generala koje stižu iz BiH skandal.

“Prije svega treba reći da je ovo skandal ove i prethodne vlade. Plenkovićeva vlada je zatečena ovom situacijom i to je skandal. Ove optužbe su potpuno apsurdne. Srpska agresija se odvijala s teritorija BiH i naravno da smo se opravdano branili od te agresije. Ubijeno je stotine žrtava, mnogo djece, je li DORH podigao ijednu optužnicu protiv ijednog generala s tog područja iz BiH? Je li RH podigla ijednu optužnicu protiv ijednog čuvara logora na tom teritoriju? Nije. Naravno, ako Hrvatska ne radi svoj posao, hrvatske vlade, naravno da će druga strana tu situaciju iskoristiti i konstruirati laži s jednostavnom ciljem da stvori ravnotežu i izjednači krivnju”, govori.

Što se tiče tajminga kada optužbe stižu, Vidović Krišto kaže:

“Rasprave o tajmingu nas vode da se odmičemo od merituma. Mi imamo situaciju da Hrvatska nije podigla nijednu optužnicu. Kroz tu nametnutu, lažnu ravnotežu se pokušava odmaknuti od dokazane činjenice da je Srbija bila agresor u ratu i da je jedina država u posljednjih 70 godina koja je osuđena za genocid. Ovo je jednostavan pokušaj izjednačavanje nečega što se izjednačiti ne da.”

“Ne brinu me reakcije ni postupci vlasti BiH, brinu me vlasti Hrvatske”

Zabrinuta je mlakom reakcijom RH.

“Ne brinu me reakcije ni postupci vlasti BiH, brinu me vlasti Hrvatske. Suspendiran je pravni poredak i pravna država. Mi nemamo DORH koji postupa po zakonu, mi imamo vlasti koje krše zakon. Mi na ovom primjeru vidimo je država zakazala jer nitko ne postavlja pitanje što rade tajne službe i diplomacija”, govori Vidović Krišto iznoseći optužbe na račun hrvatskog veleposlanika u Beogradu.

Hido Biščević je sa 70 godina veleposlanik u službi. To je potpuno neprimjereno i nepoznata praksa u diplomaciji, da se ljude u tim godinama šalje u diplomaciju. Za njega imamo opravdane optužbe da je bio sudionik UDBA-a. Postavlja se pitanje zašto to Vlada nije istražila prije nego što ga je postavila na jedno tako osjetljivo mjesto jer uvijek postoji mogućnost da ga srbijanske vlasti ucjenjuju”, kaže Krišto.

Na pitanje ima li dokaze za to što govori kaže:

“Imam dokaze za to da Vlada nije ništa učinila da raščisti takve ozbiljne i opravdane optužbe. Potpuno je neprimjereno na takva mjesta slati ljude iz bivšeg sustava. Je li surađivao za UDBA-u ili ne? Gdje je on kovao svoje znanje? Je li to moderni diplomat koji se razumije u demokratske procese? U sadašnju svjetsku politiku? Koji će zastupati hrvatsku državu po tome na koji je način stvarao i svoje obrazovanje i svoja iskustva ? Neće, to ne mora Karolina Vidović Krišto ni reći ni dokazati, ja govorim ono što je svakom sa zdravim okom vidljivo.”

O mogućnosti raspisivanja međunarodne tjeralice za generalima, Vidović Krišto kaže: “Ta njihova iznenađenost me vrijeđa kao građanina. Što su hrvatske vlasti radile 20 godina da dođemo u situaciju da nakon Milanovićeve i Plenkovićeve vladavine oni nama govore da su iznenađeni?”

“Mi moramo jasno izgovarati sve propuste i sva kršenja zakona od strane ove vlade. Ova situacija u društvu i politici nije pala s Marsa”, kaže.

“Česta je situacija da je oporba krojena prema mjeri vladajućih”

Komentirala je i situaciju u Domovinskom pokretu.

“Izašla sam iz tog kluba jer sam rano vidjela da taj projekt nije čist. Mi često imamo situaciju da je oporba krojena prema mjeri vladajućih i ovdje se vidjelo da se radi o ljudima koji nisu slobodni u svojim odlukama. Mi u Hrvatskoj ni nemamo oporbu”, govori Vidović Krišto.

“To nisu moje svađe ni moj svijet. To da je to ružno, to svatko normalan vidi. Moj cilj je stvoriti širi krug oporbe koji će doći na vlast. Moj cilj je da maknemo korumpirane vlasti koje rade o glavi građanima Hrvatske”.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button