DomovinaVideo

VIDEO Milanović brutalno ismijao Jandrokovića. Imao je sinkopu četiri sata na sjednici…

Predsjednik RH Zoran Milanović komentirao je uhićenje bivše ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac.”Pala Gabika, Plenkovićev kadar. Naravno, to je samo uhićenje, ali očito je to bilo detaljno praćeno i nadam se, u interesu povjerenja u sustav, da će biti brzo završeno u smislu optužnice ili ne. Za razliku od slučaja Slovenska gdje još čekamo optužnicu. Suđenja u Nuernbergu su bila završena, a mi još nemamo optužnice. Bitno je da to ne traje vječno. Ona je Plenkovićev mladi kadar, to je taj zeleni kadar, zeleni po iskustvu, a po moralu tamnijih boja”, rekao je Milanović.   

  

Podsjetio je da je predlagao da se skrate kazneni postupci, no da to očito neki ne žele. 

“To je predlagao Anto Nobilo. Ako netko zna o kaznenim postupcima, nije jedini, ali to je Nobilo”, dodao je predsjednik. 

Reagirao je i na komentare Andreja Plenkovića i Gordana Jandrokovića sa sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost rekavši da je Jandroković, mimo dogovora da se ne koriste mobiteli na sastanku, u jednom trenutku to pravilo prekršio. 

“Nakon tri sata čovjek je izvadio mobitel i počeo tipkati po njemu. Onda je rekao da to nije znao. Imao je sinkopu četiri sata na sjednici, nije usta otvorio. A kad ih je otvorio to je bilo za kavez. Toliko o tome tko je Robertu Hranju zabranio da govori, koji se na kraju jučer morao očitovati, naravno preko mene. I pristojno im napiše da lažu. Kome javnost vjeruje, Njonji ili admiralu”, rekao je Milanović.

“Da se Jandroković skinuo u tarzanice manje bih se iznenadio”.

VIDEO Milanović: Pala Gabika, Plenkovićev kadar!
www.crodex.net

Pitao sam jel ja to dobro vidim da tipka po mobitelu, rekao je Milanović. 

Kazao je i kako ministar Mario Banožić neće govoriti u vojarnama dok ne vrati brigadira Bručula. “Pustite letenje. Ali letjet ću kao vrhovni zapovjednik. Primit ću i ministra”, komentirao je činjenicu da mu je Banožić uskratio korištenje vojnih resursa. 

Milanović je kazao i da je 2015. godine, u vrijeme njegove Vlade, Hrvatska vojska tri puta otišla preko granice bez odluke ministra, na zahtjev Ureda predsjednice i zapovijed direktno Drage Lovrića. “Jednom u Bleiburg i to s puškama i dvaput helikopterima u Srebrenicu”, rekao je Milanović, dodajući da se u slučaju Bugojno vojska nije maknula iz Hrvatske sve dok Hranj nije potpisao odluku. 

“Pričekajte samo da prođe ova ubodna točka sa Žalac, da malo Gabika ode u drugi plan pa ćete onda čuti jer to je javna stvar. Ja vidim kako se potpisuju ministarske odluke u sivoj zoni. On valjda ne zna da ja to vidim. CRNO NA BIJELO. Ima više primjera, pokazat ću vam jedan”, rekao je Milanović.

Još jednom je komentirao ponašanje predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića na sastanku Vijeća, a kritizirao je i kako je Jandroković ispitivao admirala Hranja.

“Način je bio divljački. Postoji jedan neurološki poremećaj grčkog naziva, neću govoriti jer je prost. Kad judi ne mogu u sebi zadržati neke stvari pa onda u svakoj rečenici nekoliko puta krvavo opsuju. To je izgledalo tako od prilike. Samo od Jandrokovića. To je nešto što javnost nije vidjela. Predsjednik Sabora koji nekome kaže da je smeće, u kompleksaškim izljevima spreman na sve.

I što sad? Moraš se nasmijati, reći Plenkoviću ‘molim te, daj ga obuzdaj, skinut će se tu u tarzanice’. Ne znam što. Pitanje je samo tko će kome vjerovati jer to nije snimano. Odnosno Jandroković je imao mobitel. E to ste trebali vidjeti, to je bilo za krepat. Nisam mogao vjerovati. Da se skinuo u tarzanice bio bih manje iznenađen. Koji mu je ovo ovakav sastanak? Svi to znaju, jedino naš Gogić to ne zna”, rekao je.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
direktno hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button