Domovina

Velebit podcast (Video): Admiral Davor Domazet Lošo o srbovanju u Crnoj Gori i ostalom

U novom uratku Podcast Velebita sa Markom Juričom, poslušajte nenadmašnog admirala pobjedničke i slavne Hrvatske vojske iz Domovinskog rata, i njegovu analizu zadnjih događanja u Crnoj Gori, te kako je izgledao sastanak osumnjičenih generala s predsjednikom hrvatske vlade, uznositim Andrejem Plenkovićem, na temu optužnica za Bljesak iz BiH, te ostale aktualne teme, a između ostalog i:

► Što se događa u Crnoj Gori – ratno stanje, helikopterski desant SPC-a, policijska brutalnost, šok, bombe, suzavac?

► Je li ustoličenje novoga crnogorsko-primorskog mitropolita Joanikija Mićovića u dimu suzavca i udarcima pendreka na Cetinju, početak završne faze realizacije Vučićevog “srpskog sveta”?

► Kada je Isus slao apostole među ljude da propovijedaju evanđelje, a biskupi ili mitropoliti su nasljednici apostola, dao im je uputu “Gdje vas ne prime, iziđite iz tog grada i stresite prašinu s nogu za svjedočanstvo protiv njih”. Zašto se SPC ne drži evanđeoskih poruka, jer Isus nije rekao apostolima ako vas ne prime upotrijebite silu, suzavac, bombe, itd?

► Što je Cetinje za Crnogorce? Je li oskvrnuće njihove nacionalne svetinje usporedivo s Rimljanima, koji kad su osvojili Hram i stavili u njega kip Jupitera, a Židovi su to poniženje nazvali “grozota pustoši”?

► Jesu li okultne tehnike kojima se namjerno provocira konflikt, kada se u prostor upisuju razni okultni simboli. U zoologiji se to zove zapišavanje teritorija kada zvijer zauzima tuđi teritorij. Kako se to naziva u politici?

► Može li ovaj SPC-ov scenarij gurnuti Crnu Goru u građanski rat?

► Kolika je prisutnost srpskih vojnih i obavještajnih snaga i agentura u ovim zbivanjima u Crnoj Gori?

► Srpski mediji crnogorsku naciju opisuju kao “defekt”, “otpadak srpstva” i “brozomor” (nacija koju je izmislio J. B. Tito).

► Slavljen kao mirotvorac, pogotovo u Zagrebu, Porfirije je predvodio ustoličenje i pokazao da ne želi čuti za crnogorsku Crkvu i Crnogorce kao naciju i poseban vjerski identitet.

► Kako je zagrebački jugoslavenski milje Porfirija opisivao kao janje, a sve koji su upozoravali na ekstremnu velikosprsku politiku SPC-a i neskriveno četništvo, osuđivali i isljeđivali uz pomoć DORH-a? Zar je to “mirotvorac” kojeg je godinama veličao hrvatski medijski meinstream ili je on tek sada takav postao?

► Zašto je za medije u RH najveći problem to što je Aleksandar Vučić Crnogorsku pravoslavnu crkvu usporedio s Pavelićevim HPC-om, jer je to za njih vrhunac užasa?

► Prije 15 godina u Banja Luci je napravljen izvještaj protiv 14 ratnih zapovjednika Bljeska. Tužiteljstvo BiH ih sad tereti da su sudjelovali u izdavanju naredbi za neselektivno granatiranje i artiljerijsko djelovanje s područja pod kontrolom HV-a po civilnim ciljevima i nebranjenim mjestima Bosanske Gradiške i Kozarske Dubice, te da je ubijeno više civila. Koja je svrha ove operacije?

► Što znači “taktika” hrvatske države da taj dokument glatko ne odbaci, nego da sada po njemu krene s procesom provjere?

► Kako je izgledao sastanak osumnjičenih generala s predsjednikom hrvatske vlade Andrejem Plenkovićem “plemenitim”, na tu temu?

► Što znači kada pristanete razgovarati o vlastitoj krivici? Koliko ste već samim tim pristankom sebe kriminalizirali?

► Na koji se načini događaji u Afganistanu reflektiraju na odnose u EU i u Hrvatskoj?

► Je li slabljenje vojne moći SAD-a početak stvaranja novog međunarodnog poretka?

► Utjecaj Francuske i predsjednika Macrona na Hrvatsku, osobito na predsjednika vlade Plenkovića?

► Je li izjava “Krim je Ukrajina” nešto što odgovara istini i hrvatskim interesima?

► Koliko se u najnovijim zbivanjima u Crnoj Gori realiziraju zamisli iz Memoranduma 2, a koje su objavljene u drugoj knjizi Edicije Velebit, “Protokoli velikosrpske ideologije”?

Izvor: PrpojektVelebit

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button