Dijaspora

Skandalozno: U Crnoj Gori nakon izjave o “Oluji” hrvatskom predstavniku upućene prijetnje -‘Ne gine ti ražanj’

Nakon njegovih afirmativnih riječi o Oluji nevjerojatne prijetnje upućene su predsjedniku Hrvatske građanske inicijative u Crnoj Gori Adrianu Vuksanoviću.

Vuksanoviću, čelniku stranke hrvatske manjine u Crnoj Gori, prijetnje su upućene u komentarima na portalu In4s, gdje piše da je sve Hrvate iz tadašnje Jugoslavije trebalo pobiti i protjerati te kako će on platiti među prvima i da mu ne gine ražanj.

Prijetnje Vuksanoviću napisane su pod tekstom u kojem on odgovara predsjedniku crnogorske skupštine Aleksi Bečiću koji je u četvrtak objavio da se više nikad ne ponovi Oluja.

Imamo potrebu Vas osloboditi svake vrste bojazni. Budite mirni. Sigurno se više nikada neće ponoviti vojno redarstvena, osloboditeljska akcija Oluja, jer više neće nikome pasti na pamet da osvaja hrvatske teritorije, da četiri godine vrši progon stanovništva, da bezdušno bombardira gradove diljem Republike Hrvatske, kao i njen glavni grad, prenio je In4s riječi hrvatskog predstavnika.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman osudio je prijeteće poruke u razgovoru sa samim Vuksanovićem te s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimirom Dekovićem.

Snažna potpora u nadi da će počinitelji biti pronađeni i sankcionirani. O svemu tome razgovarao sam s ministrom Đorđem Radulovićem, zaštita nacionalnih manjina okosnica je bilateralnih odnosa, te ih moramo štititi, napisao je hrvatski ministar na Twitteru, referirajući se na crnogorskog šefa diplomacije.

Na Vuksanovića se u Crnoj Gori 2018. zaletio automobil

Na Vuksanovića se u Crnoj Gori 2018. zaletio automobil
U Tivatu u Crnoj Gori Vuksanovića pokušao pregaziti automobil

Podsjetimo, hrvatski predstavnik Adrian Vuksanović već je ranijih godina bio meta napada, kada se u Skupštini Crne Gore usprotivio pokušaju crnogorskih vlasti da bratovština Bokeljska mornarica uvrsti u listu nematerijalne crnogorske kulturne baštine na način da se negira njezin hrvatski i katolički identitet.

On je to pitanje pokrenuo na sjednici Skupštine krajem prosinca, kada je poručio da „oni koji prešućuju Hrvate i njihov doprinos u stvaranju i čuvanju Bokeljske mornarice „nisu priijatelji ni Hrvata ni Crnogoraca ni Crne Gore“, prenijele su stranice Bokeljske mornarice.

Nedugo nakon toga, u siječnju, na zastupnika Vuksanovića u Tivtu se zaletio automobil, a hrvatski zastupnik udarac je uspio izbjeći skočivši u stranu. Registracijske oznake automobila koji je nakon toga odjurio Vuksanović je uspio vidjeti te je događaj prijavio policiji, izvjestila je Hina, koja je prenijela njegove riječi: “Očekujem da policija utvrdi je li motiv moj politički angažman ili su to napravile osobe u raspoloženju smanjene odgovornosti.“

Iako je tivatska policija nakon toga identificirala vozača i suvozača, tužiteljstvo u Kotoru objavilo je da u opisanom događaju nema elemenata kaznenog djela, prenio je Večernji list.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
priznajem hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button