Izbor uredništva

VAŽNO Mislav Kolakušić:TKO SU GOSPODARI IZ SJENE KOJI NAM KROJE ŽIVOTE

Znate li što je zajedničko New York Timesu i Big Pharma tvrtkama (velika farmaceutska industrija)? Odgovor – u većinskom su vlasništvu BlackRocka i Vanguard grupe, dvije najveće svjetske tvrtke za upravljanje imovinom. Štoviše, ove dvije tvrtke čine tajni monopol koji posjeduje gotovo sve čega se možete sjetiti.

BlackRock, Vanguard i State Street su fondovi koji su vlasnici svih ključnih kompanija u svim područjima života, zdravlja, medija i ratova. Posjeduju imovinu koja je nekoliko puta veća od nacionalnih proračuna država poput SAD-a, Kine, Brazila, Indije. Oni su ti koji upravljaju svijetom i postavljaju predsjednike i premijere. Oni su ti koji odlučuju o našim realnim životima i svjetskom poretku.

U sljedećoj infografici koju je pripremio Andrés Llorente možemo vidjeti težinu poduzeća po tvrtki koja se odražava. Uz to, komentira da su u 28 od 30 dionica velika trojica (BlackRock, Vanguard i State Street) prva tri dioničara. Iznimka su American Express i Coca-Cola, u kojima je najveći dioničar Warren Buffett, s 18,5% u prvom i 9,34% u drugom.

Pogledajte video u kojem je euro zastupnik Mislav Kolakušić razotkrio ”gospodare iz sjene” koji nam kroje živote:

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button