VideoVjera

U 44. godini ušla u brak i danas svjedoči: “Nemojte odustajati, Bog ima plan za vaš život!”(VIDEO)

U 44. godini ušla sam u brak i danas svjedočim svima. “Potrebno je prepustiti se Bogu. Ja sam molila: ‘Bože, ako je u tvome planu da ne ostanem sama, onda mi ti pošalji nekoga tko će biti poput sv. Josipa. Nakon ignacijevskih duhovnih vježbi u šutnji došla sam do duhovne spoznaje da prvom moram upoznati Boga, koji je milosrdan Otac, pa onda sv. Josipa kako bih znala prepoznati muškarca koji mi odgovara. To je bio dugi put”, posvjedočila je Svjetlana Cvjetan Čutura, doktorica znanosti koja je u 44. godini uplovila u bračnu luku.

Prolaze godine? Ti još uvijek sam/sama? Nema ni na vidiku odabranika ili odabranice tvog srca? U čemu je problem? Jesi li možda skučio vidokrug ili zatvorio srce nekim prilikama? Možda uopće nije nikakav problem u tebi! Vrijeme koje provodiš u samaštvu jako će ti dobro doći za upoznavanje sebe i izgradnju svog karaktera, a to je nešto što zbilja traje. A da bi se ljubav dogodila, potrebno je učiniti dobar dio hoda, pa se ipak naći na pola puta, poručuju iz splitskog Studentskog katoličkog centra.

U sklopu projekta “2=1”, splitski Skacovci ugostili su dr. sc. Svjetlanu Cvjetan Čuturu s kojom su promišljali o temi samaštva. Dr. sc. Svjetlana Cvjetan Čutura u 44. je godini uplovila u bračnu luku. Prije braka, život je posvetila znanosti te je doktorirala u području molekularne biologije. To je je, kako je rekla, ispunjavalo vrijeme. Vrijeme samaštva iskoristila je na svome duhovnom razvoju – išla je na duhovne vježbe i razne duhovne susrete.

u
DR. SVJETLANA CVJETAN, MOLEKULARNI BIOLOG »Vjera znanosti daje smisao«

Treba biti strpljiv i prepustiti se Bogu!

“Tražila sam Boga na sve moguće načine i duhovno sam se izgrađivala”, naglasila je, ističući da je lako naviknuti se na samaštvo jer se čovjek može zatvoriti  u samoga sebe, pomiriti se sa situacijom i prestati tražiti partnera i obitelj. Također, istaknula je da je osjećala snažan pritisak okoline proiv kojeg se borila pomoću vjere. “Ako imaš Boga, onda znaš da si na Božjem putu i da On ima plan za tebe”, rekla je.

‘Zar sam ja osuđena na samoću?’ je pitanje koje si je, priznaje, često postavljala. Ipak, sada svjedoči da je tijekom razdoblja samaštva najvažnije strpljenje i povjerenju u Boga.

“Treba biti strpljiv. S Bogom treba biti  strpljiv. Potrebno je prepustiti se Bogu. Ja sam molila: ‘Bože, ako je u tvome planu da ne ostanem sama, onda mi ti pošalji nekoga tko će biti poput sv. Josipa. Nakon ignacijevskih duhovnih vježbi u šutnji došla sam do duhovne spoznaje da prvom moram upoznati Boga, koji je milosrdan Otac, pa onda sv. Josipa kako bih znala prepoznati muškarca koji mi odgovara. To je bio dugi put”, posvjedočila je Cvjetan Čutura.

Supruga je upoznala preko jedne redovnice!

U samaštvu postoji zamka sebičnosti, pojasnila je, rekavši da neke osobe traže partnera zbog samih sebe – kako bi bili manje usamljeni i kako bi se osjećali ispunjenima. “Osoba prvo mora biti sređena u svojoj glavi i zrela da bi stupila u brak. To jedino može uz pomoć Boga. Kada je osoba svjesna da je ulazak u brak velika odgovornost i prema sebi i prema drugoj osobi, tek je tada moguće ostvariti zdrav odnos”, istaknula je Cvjetan Čutura.

Unatoč karijeri i životu u Zagrebu, osjećala je da nije do kraja ispunjena. Ponekad je također, kaže, osjećala ljubomoru, gledajući druge ljude koji su bili u braku i imali svoje obitelji. No, uz vjeru je prevladavala tu napast, prihvaćajući da je to njezin put.

Krajem 2016. više nije imala ugovornu obvezu te se vratila kući na Hvar jer je njezin otac bio bolestan. Otac joj je preminuo 2017. i to je bila jako teška godina za nju. No, snagu je pronalazila u vjeri. Nije ni slutila da će ubrzo nakon toga upoznati svog supruga i to baš na Hvaru. Supruga je, naime, upoznala 2018. na Valentinovo preko jedne redovnice.

Nemojte odustajati, Bog ima plan!

Upoznali su se tako što joj je on popravljao prozor na kući. Tih su se dani družili te pričali o životu i duhovnosti. Njihovo prijateljstvo je potrajalo. Zanimljivo je i to da su oboje u isto vrijeme molili devetnicu Gospi koja razvezuje čvorove kako bi pronašli odgovor zašto su se našli jedno drugome na životnom putu.

U 44. godini stupila u brak i danas svjedoči: "Bože, ako je u tvome planu  da ne ostanem sama, onda mi ti pošalji nekoga tko će biti poput sv. Josipa"  | Medjugorje News
Zanimljivo je da su u isto vrijeme molili devetnicu Gospi koja razvezuje čvorove kako bi pronašli odgovor zašto su se našli jedno drugome na životnom putu.

Nemojte odustajati, Bog ima plan! Bog će dati u punini vremena. Bit ćete u mnogim kušnjama, nailazit ćete na osobe za koje ćete biti uvjereni da je to to, no onda ćete biti razočarani. Treba imati otvorne oči i uvijek imati Boga uz sebe. Najvažnije je moliti i kroz molitvu se pitati je li ta osoba dobra za mene”, istaknula je Cvjetan Čutura, rekavši da treba moliti za vid kako bismo mogli prepoznati osobu koja je kvalitetna.

Poslušajte cijelo svjedočanstvo!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
hkm.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button