Izbor uredništva

U kojem slučaju će Rusija koristiti nuklearno naoružanje?

Ruski glasnogovornik izjavio je da će Rusija koristiti nuklearno oružje samo ako njezino postojanje bude ugroženo. Peskov navodi da cilj ruske invazije na Ukrajinu nije okupacija zemlje, izvijestila je ruska državna novinska agencija TASS.

Ruski glasnogovornik kaže da nitko nije mislio da će “specijalna vojna operacija” u Ukrajini potrajati samo nekoliko dana te da se cijela kampanja još uvijek planira. Na pitanja o nuklearnom oružju, koja se neprestano postavljaju od početka ruske invazije, Peskov je rekao da će ga Rusija koristiti samo ako bude ugroženo njezino postojanje.

U kojem slučaju će Rusija koristiti nuklearno naoružanje? www.crodex.net
U kojem slučaju će Rusija koristiti nuklearno naoružanje? (Foto: Pixabay)

Ruski predsjednik Vladimir Putin prošlog je mjeseca naredio da se ruske nuklearne snage stave u stanje visoke pripravnosti. U skladu s naredbom, rusko ministarstvo obrane priopćilo je 28. veljače da su njezine nuklearne raketne snage te Sjeverna i Pacifička flota stavljene u pojačano borbeno dežurstvo, izvijestila je novinska agencija Interfax.

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres rekao je 14. ožujka: “Izgledi nuklearnog sukoba, koji su nekada bili nezamislivi, sada su ponovno unutar područja mogućnosti.”

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button