SvijetVideo

Trudeau priprema oružane snage? Prijeti li Kanadi katastrofa neviđenih razmjera!?

Kanadski premijer Justin Trudeau obratio se prosvjednicima za slobodu putem svog Twitter profila poručivši: “Ne sumnjajte: granica ne može i neće ostati zatvorena. Sve karte su u igri. Dakle, ako sudjelujete u ovim ilegalnim blokadama koje su uzurpirale naše domove i naše gospodarstvo, vrijeme je da idete kući. Pogotovo ako su vaša djeca s vama.”

Prijetnja koju je Justin Trudeau uputio preko svog Twitter profila

U glavnome gradu Kanade već gotovo dva tjedna traju prosvjedi protiv koronamjera. U Ontariju je proglašeno izvanredno stanje kao odgovor na dvotjedne prosvjede vozača kamiona.

Nakon Ottawe i Quebeca prosvjedi su se proširili i na druge kanadske gradove, uključujući Toronto i Vancouver. Na međunarodnom planu održani su skupovi podrške u glavnom gradu Novog Zelanda Wellingtonu i Canberri u Australiji. Kanadska pokrajina Alberta objavila je u utorak da će neka od njezinih ograničenja – uključujući i covid potvrde – biti ukinuta od ponoći. A na Aljasci se više od 100 vozača kamiona okupilo u podršci svojim kolegama u Kanadi vozeći 10 milja od Anchoragea do Eagle Rivera.

Trudeau je ujedinio kanadski narod protiv sebe

Glasnogovornik kanadskog Konvoja slobode Thomas Marazzo jučer je dao izjavu za medije iz koje izdvajamo sljedeće:

Imamo saznanja da Kanadske oružane snage trenutačno pripremaju ljude za pokret i da je poslan poziv policijskim snagama na razini čitavog Ontarija da se priključe. Također znamo da svi umirovljeni i aktivni pripadnici policije ne žele sudjelovati u ovome jer smatraju da nije moralno ispravno. Mislim da vojska neće izaći na nas s oklopnim vozilima i želim ukloniti svaku glasinu koja to širi. Razumijem vojsku koja će doći podržati policiju jer to je njihova obveza. Mi ih se ne bojimo i vrlo smo motivirani jer ne možemo ići kući dok se ovo ne završi. Tu smo zbog naše djece i mirno prosvjedujemo kako se ovako nešto nikada više ne bi ponovilo.“

Vidno uznemireni kanadski premijer Justin Trudeau u ponedjeljak je navečer omalovažio članove Konvoja slobode koji su se u tisućama spustili na glavni grad Ottawu. Rekao je da “nekoliko ljudi koji viče i mašu kukastim križevima ne definira tko su Kanađani.”

Ljevičarski Trudeau se obraćao na hitnoj sjednici parlamenta u Ottawi kada je krenuo u verbalni napad na prosvjednike, koje je okarakterizirao kao “teoretičare zavjere” koji nose “šešire od staniola”.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button