Vijesti

Tomašević opet prijeti Zagrepčanima

TOMAŠEVIĆ SE OPET PRIJETI: “Zadat ćemo rok onima koji još nisu uklonili kante”, O SMRADU S JAKUŠEVCA: “Smrad je u okviru zakona”

Zeleno-lijevi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević opet prijeti kad je u pitanju čuveni “novi model naplate i odvoza otpada” u Zagrebu, pa je tako rekao sljedeće:

“ONI KOJI NISU PODUZELI NIŠTA”

“Tomislav Tomašević najavio je da će uskoro odrediti rok za prilagodbu višestambenih zgrada novom modelu prikupljanja otpada, istaknuvši da se to odnosi na one koji nisu poduzeli ništa da mu se prilagode, navodi Z1.

“Izaći ćemo s nekim rokovima za ovo prijelazno razdoblje, u kojem neki predstavnici suvlasnika nisu poduzeli niti jedan korak, odnosno nisu uklonili spremnike s javnih površina, niti naručili bokseve”, istaknuo je Tomašević na konferenciji za medije.

Naveo je da je, prema sadašnjim podacima, oko 50 posto suvlasnika uklonilo kontejnere s javnih površina, a da je izdano tek 300 rješenja za postavljanje standardiziranih bokseva.” – pišu mediji.

GRADONAČELNIK PETLJA OKO KVALITETE ZRAKA I SMRADA S JAKUŠEVCA? “Smrad je u okviru zakona”

“Komentirajući pojačani smrad oko odlagališta otpada Jakuševec, Tomašević je rekao da još uvijek nije utvrđen uzrok smrada.

Međutim, najavljeni potezi na kompostani se implementiraju, a do petka bi trebala biti natkrivena”.

Komentirao je i rezultate mjerenja kvalitete zraka, istaknuvši da su na samom Jakuševcu, ali i na nekim drugim dijelovima grada, zadnjih dana ponekad povećane lebdeće čestice, koje se povezuju s grijanjem, prometom i klimatskim uvjetima poput temperaturne inverzije”.

“U nijednom trenutku nisu prekoračene vrijednosti sumporovog i dušikovog dioksida”, rekao je Tomašević, dodavši da bi upravo ti plinovi trebali biti povećani ako je uzrok zagađenja zraka odlagalište otpada. – kaže samouvjereno Tomislav Tomašević.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button