Zanimljivosti

Hrvatsko iseljeništvo oprez!!! Tko ne plati kaznu za prometni prekršaj ne može napustiti Hrvatsku!

Od 31. kolovoza svi oni koji su počinili prometni prekršaj morati će platiti kaznu. Naime, granična policija naplaćivat će kazne za prekršaje prilikom granične kontrole. U nastavku ovog sveobuhvatnog projekta modernizacije i digitalizacije rada prometne policije, policijski službenici su počeli raditi s novom aplikacijom.

Hrvatsko iseljeništvo oprez!!! Tko ne plati kaznu za prometni prekršaj ne može napustiti Hrvatsku!
www.crodex.net

Pomoću ove aplikacije imaju uvid u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka država izvan Europske unije, a s kojima su vozači počinili prometni prekršaj na području Hrvatske. Prilikom obavljanja granične kontrole, granični će policajci utvrditi vlasnika vozila te kroz navedenu aplikaciju procesuirati prometni prekršaj.

Jednako tako, po dolasku na granični prijelaz, policijski službenici će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili stalno boravište u Republici Hrvatskoj, a imaju neplaćene kazne za počinjene prekršaje, kroz aplikaciju uručiti obavijest o počinjenom prekršaju, odnosno procesuirati počinjeni prekršaj.

Na ovaj se način se u značajnoj mjeri olakšava procesuiranje prometnih prekršaja počinjenih vozilima registriranim izvan Europske unije, kao i procesuiranje prekršaja za osobe sa prebivalištem ili stalnim boravištem izvan Republike Hrvatske. S druge pak strane počinitelji prekršaja brže i jednostavnije reguliraju neplaćene kazne za počinjenje prekršaje”, stoji u priopćenju MUP-a.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
N1

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button