Domovina

Tko je i kolika je čitanost kontroverznog portala H-ALTER od kojeg se “država trese”??

Portal H-alter je zadnjih dana digao pristojnu prašinu u javnom prostoru zbog odluke suda da im zabrani pisanje o Gordani Buljan Flander ravnateljici Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, koja je zbog orkestrirane medijske harange i i uskrate potpore od strane gradonačelnika Tomaševića u Dnevniku NOVE TV dala neopozivu ostavku na poziciju na kojoj se do tada nalazila.


Ministrima su danas ni krivima ni dužnima nakon sjednice vlade postavljana pitanja o tom slučaju sudskog presedana o zabrani pisanja jednoj novinarki portala koji koji ni po čemu nije značajan u javnom diskursu u Hrvatskoj osim po obilnim dotacijama koje dobiva od Minstarstva kulture RH. Ministri i premijer su se manje ili više dobro snalazili u svojim odgovorima na postavljena pitanja.

Tako je još jedan portalčić, ni po čemu značajan u Hrvatskoj dospio na sve naslovnice i na sve televizije i “država se trese” zbog toga.

Radi se o portalu koji je u javnosti poznat po pozamašnim državnim dotacijama, a samo u 2020 godini je dotiran je od strane Ministarstva kulture s nešto manje od 900 000 kuna što se može vidjeti OVDJE.


Portal H-alter je “izbio na površinu” 2019. godine kada mu je prijetilo gašenje zbog lažnog pisanja o vukovarskoj braniteljici i književnici Tanji Belobrajdić što ih je koštalo 30 000 kuna plus 6.328 kuna na ime naknade za sudske troškov iz čega se izvukao donacijama i crowdfunding kampanjom.

Koliko se radi o beznačajnom portalu koji guta novce poreskih obveznika Republike Hrvatske vidi se i po podatcima o čitanosti. Portal Dugopolje je objavio podatke o čitanosti tog portala s podatcima za vrijeme lipanj – kolovoz 2021. godine i kao što se vidi iz podataka čitanost ne postoji. Toliko!

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button