Izbor uredništva

Što se dogodilo djeci i starijim tijekom 2022.?Otkud toliko smrti?

Jedna strašna stvar, o kojoj se ne piše, što je jako čudno jer se oko toga vrtio svijet, naime upravo oko SMRTI i smrtnosti. Ovo je EuroMOMO, statistika smrti za skoro cijelu Europu.

Djeca nisu imala povišenu smrtnost za vrijeme teških valova pandemije, ali je odjednom od jeseni 2021. za njih kreće jako povećana smrtnost s do tada ni blizu viđenim viškom smrtnoti od oko 1500 (!).

Zar nikoga nije briga za djecu, a ‘svaki život je važan’. No, još čudnije, višak smrtnosti za 65+ je u 2022. nakon što su skoro svi bili prirodno imuni i najveća većina 65+ cijepljena, višak smrti je bio kao u smrtnosnima 2020. i 2021. kad su harali smrtnosni valovi pandemije. Pri tome, uočite da bi statisički to trebalo biti puno manje zbog unaprijednih smrti (netko je pri kraju života, jako slab, pa ga pokosi korona, teorija ‘suhog granja’). Naravno vrijede uobičajene EuroMOMO ograde ‘nije najpouzdanije bla bla …’ (link u komentaru), ali ovo su vrlo jednostavni i robusni podaci.

Što se dogodilo djeci i starijim tijekom 2022.? Otkud toliko smrti? I još važnije, kako to nije tema? Čovjek bi pomislio da se radi o neugodnoj nekoj istini kad ono što je bila glavna tema, odjenom nije tema upravo kad izlaze najzanimljiviji podaci.

Izvor:Nenad Bakić

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button