Domovina

Što reći na ovo? Plenković poručio Petrovu i Grmoji da se na prijetnje smrću treba naviknuti.

Premijeru Plenkoviću, trebaju li prijetnje prijeći u djelo da Vi reagirate ili ćete i na to lakonski odmahnuti rukom s konstatacijom da su si sami krivi? Ako me pitate postoji li dno u ovoj mučnoj raspravi kojoj svjedočimo proteklih dana i svemu što je prati, onda je ono za mene dosegnuto ovom Plenkovićevom izjavom jer dolazi s pozicije najmoćnije osobe u državi, a u kojoj je propustio zaštititi nečije članove obitelji od konkretnih prijetnji i time poslao najgoru zamislivu poruku da se u Hrvatskoj nasilje prema nekima očito može tolerirati”, upozorava Mostova saborska zastupnica Marija Selak Raspudić, predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova, komentiravši reakciju predsjednika hrvatske Vlade Andreja Plenkovića koji je optužio Božu Petrova i Nikolu Grmoju iz Mosta za huškanje, narugao se da plaču i još poručio da se na prijetnje treba naviknuti.

Objavu Selak Raspudić u nastavku prenosimo u nastavku:

“U trenutku kada bilo koji društveni akter dobije prijetnje smrću koje se, štoviše, ne odnose samo na njega, nego i članove njegove obitelji svaki civilizirani političar šalje jednostavne i nedvosmislene poruke da je tako nešto nedopustivo. Ali ne i premijer Plenković.

Umjesto da podsjeti da je to kazneno djelo, kada su prijetnje upućene njegovim političkim protivnicima on ih propušta osuditi te postavlja mačoidno pitanje zašto oni sada plaču. Možda i nije neobično kada se sjetimo da je svojevremeno u Saboru bio na rubu fizičkog sukoba kao odgovora na oporbene verbalne provokacije. Tako to valjda rade pravi frajeri.

Premijeru Plenkoviću, trebaju li prijetnje prijeći u djelo da Vi reagirate ili ćete i na to lakonski odmahnuti rukom s konstatacijom da su si sami krivi? Ako me pitate postoji li dno u ovoj mučnoj raspravi kojoj svjedočimo proteklih dana i svemu što je prati, onda je ono za mene dosegnuto ovom Plenkovićevom izjavom jer dolazi s pozicije najmoćnije osobe u državi, a u kojoj je propustio zaštititi nečije članove obitelji od konkretnih prijetnji i time poslao najgoru zamislivu poruku da se u Hrvatskoj nasilje prema nekima očito može tolerirati. Premijeru, je li to „uključiva“ Hrvatska na koju se tako volite pozivati?”, zaključila je Selak Raspudić.

Prijetnja koju je dobio Nikola Grmoja na društvenim mrežama

Na ovu izjavu Plenkovića na svom facebook profilu reagirao je i Nikola Grmoja:

”PORUKA ZA BESKRVNOG BIROKRATA BEZ BOJE, OKUSA I MIRISA

Nemam zaštitu, nisam ogradio Markov trg jer se bojim za svoju sigurnost, hodam slobodno ulicama Zagreba, mog Metkovića ali i ulicama naše Hrvatske! Ljude ne hapse kad meni nešto kažu kao što hapse one koji te samo nazovu Ćaćom i usporede sa Sanaderom, kao što su uhapsili čovjeka na Korčuli. U otvorenom sam sukobu sam s onima koje Plenković nikad nije ni spomenuo, a za koje svatko zna da su spremni ljude provozat u gepeku kao i s onima koji su nogom otvarali vrata ureda gradonačelnika Zagreba. Iako dobivam i dalje prijetnje od kojih se ledi krv u žilama i koje smjeraju na moju obitelj nikad neću kmečati niti tražiti zaštitu. I nikad, ama baš nikad neću biti beskrvni birokrat bez okusa, boje, mirisa i bez vrijednosti!” navodi Grmoja.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button