Domovina

Slaven Raguž:CHRISTIAN SCHMIDT NIJE VISOKI PREDSTAVNIK DOK GOD GA VIJEĆE SIGURNOSTI NE RATIFICIRA

”Najednom svi iznenađeni što Vijeće Sigurnosti ne percipira Schmidta kao Visokog predstavnika, bez obzira što se on takvim predstavlja i što ga međunarodna zajednica takvim predstavlja. Međutim, to je od prvog dana same najave njegovog dolaska u BiH bilo sasvim jasno!

Zašto je to tako, HRS se u više navrata o tome očitovao, a zadnji put prije par tjedana to je sažeto pojasnio Slaven Raguž u svome gostovanju na BHRT-u.

Aneks 10 je jasno definirao na koji način se imenuje Visoki predstavnik i on mora biti ratificiran u Vijeću Sigurnosti. Ukoliko to nije tako, bilo kakva eventualna njegova odluka i/ili nametanje nema apsolutno nikakvu pravnu vrijednost. Tu treba tražiti razloge trenutne „panike“ kod bošnjačke političke kaste koja je, pravno gledano, ostala bez jednog od najjačih partnera.

Zašto se aktualna politička elita hrvatskog naroda bespogovorno poklonila nelegitimnom Visokom predstavniku, dajući mu podršku i potporu, to bi valjalo njih upitati. Njihovi stavovi prema Schmidtu nas iz HRS-a nimalo nisu iznenadili, jer hrvatska politička kasta desetljećima vodi politiku bez mirisa i okusa, politiku koju diktiraju vanjske okolnosti, a ne politiku s kojom vi diktirate okolnosti. Politiku koja od svoga naroda želi praviti slijepce, pored zdravih očiju. To kod nas u HRS-u ne prolazi niti će ikada. navodi Slaven Raguž iz Hrvatske republikanske stranke.

Crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button