DomovinaGospodarstvo

Šef HTZ-a Staničić otkrio koje su trenutno najposjećenije destinacije na Jadranu

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice rekao je u Dnevniku HRT-a, kako prema podacima eVisitora u Hrvatskoj trenutno boravi 870 tisuća turista, a najviše ih je iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske. Najposjećenije destinacije su Poreč, Rovinj, Vir, Mali Lošinj i Medulin.

‘Trenutno samo na razini 42 posto više od lani kada gledamo samo srpanj, a kada gledamo kumulativno, onda smo blizu 35 posto u odnosu na prošlu godinu, a kada gledamo 2019. rekordnu godinu onda smo dostigli ciljanih 60 posto’, naglasio je šef HTZ-a za HRT.

Staničić: Hrvatska je najsigurnija destinacija na Mediteranu

Staničić: Hrvatska je najsigurnija destinacija na Mediteranu

Kazao je i da nam situacija što se tiče pandemije ne ide u prilog s obzirom na činjenicu da raste broj zaraženih, ali da je Hrvatska i dalje u narančastom i ona je percipirana kao najsigurnija turistička destinacija na Mediteranu.

‘Ovo je poziv svima da se pridržavaju mjera i da se cijepe kako bi se suzbila pandemija i osigurao nastavak uspješne turističke sezone’, rekao je Staničić.

Od nedjelju su stroži uvjeti za ulazak u Hrvatsku turista iz Velike Britanije i Rusije. Nije dovoljno da budu cijepljeni, već moraju imati i negativan PCR test.

‘Ova mjera je dobrodošla. Mislim da će i sami Britanci prihvatiti mjeru koja će dodatno osigurati njihov boravak u Hrvatskoj. Nemamo povratnih informacija s tih tržišta o negativnim konotacijama zbog dodatne mjere’, naveo je Staničić dodavši da je za očekivati veći broj britanskih turista u narednim tjednima. Trenutno ih oko 5 tisuća, istaknuo je.

Direktor HTZ-a je kazao da je 70 posto turističkih radnika procijepljeno, a turisti zasigurno pozdravljaju tu činjenicu budući da su turistički radnici u direktnom kontaktu s njima.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button