KulturaPovijest

Saul Alinsky i njegova knjiga “Pravila za Radikale” Biblija je pokreta Možemo. Evo i dokaza…

Od prvog dana  djelovanja pokreta Možemo njihov način izmišljanja konflikata, izbor urbanih centara za jezgru djelovanja, te retorika koju koriste u Saboru djelovala nam je kao da su svi naučili Alinskog na pamet. No nismo imali dokaz za to.

Danas smo ga pronašli.

U Karlovcu naime djeluje udruga Polka, koja izdaje portal aktivirajkarlovac.net.

Na tom portalu jasno stoji da su oni Polka ali i da su svim svojim snagama naklonjeni pokretu Možemo.

Na njemu smo pronašli i radni materijal , edukacije polaznika koji se poziva upravo na Alinskog.

Recimo ovo je jedan screenshot s predavanja u kojem se polaznika uči “metodologiji borbe za željene promjene u društvu”:

Portal obiluje mnoštvom vijesti iz kojih je jasno da su oni sestrinska podružnica nevladinih organizacija iz Zagreba te da su bazen za pronalazak novih lidera i inkorporaciju u Platformu Možemo.

Već smo ranije spomenuli da pokret Možemo nadzire i sam Faktograf, u Faktografu sjede ljudi koji otvoreno podržavaju Možemo što je njihovo ljudsko pravo, no tko im je dao pravo da na teritoriji RH imaju monopol odlučivati kako će koju vijest socijalna mreže poput Facebooka i kome dostaviti?

Onaj tko cenzurira prirodnost objave hrvatskih medija i odlučuje koliki broj glasača će vidjeti koju objavu kosi se s Ustavom RH. On je cenzor. A cenzura je prema Ustavu RH strogo kažnjiva. Osim toga on je i monopolist, a i monopol je prema Ustavu RH strogo kažnjiv.

Ekipa s Faktografa čini upravo to, služi za protuustavnu i protuzakonitu  cenzuru uživajući medijski monopol putem kojeg nadzire doseg i čitanost svih online medija u Hrvatskoj.

Po principu da imaš izbor podržati Možemo, nakon čega ćeš biti nagrađen od Faktografa većim dosegom na Facebooku ili možeš kritizirati “Možemo” nakon čega će te Faktograf naprosto ugušiti na Facebooku.

Fašizam? O da. Prema Ustavu RH čak i ozbiljno kazneno djelo vrijedno dugotrajnog zatvora.

Pogledajmo čemu aktivisti NGO scene, Faktografisti i Možemlije  uče mlade, kojim metodama borbe. Ovo su dakle screenshotovi sa spomenutog predavanja:


Ovo su dakle materijali s predavanja koje su Karlovački Možemonje predstavili svojim polaznicima na predavanju koje se zvalo “UČINKOVITO ZAGOVARANJE i načini vođenja javne kampanje”RADIONICA ZA EU PROJEKT STAR VOICE Karlovac, 22. 4. 2016. by Suzana Jašić i Milan Medić

Zanimlivo, istu ovu metodoligiju djelovanja koristi Faktograf, i gotovo svaka ideološka NGO organizacija u RH.

Ukratko, ovo su osnovni postulati   Saula Alinskog iz knjige “Pravila za Radikale” po kojima postupa $andra Benčić, po kojima djeluje Tomi$lav Toma$ević i ovo je metodologija koju će Zagreb slušati i gledati idućih godina.

Preuzeto sa http://poskok.info

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button