Vijesti

Milorad Pupovac Plenkovićev ”izaslanik” na proslavi dana RS-a iz koje je protjerano više od 200 000 Hrvata

U bh. entitetu Republika Srpska danas se obilježava 9. siječanj, kao dan Republike Srpske.U Banjoj Luci je veliki broj zvanica među kojima je predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, episkop banjalučki Jeferm, patrijarh Porfirije, ministri u Vladi Srbije, premijerka Srbije Ana Brnabić,  ruski ambasador Igor Kalbuhov, francuski europarlamentarci i mnogi drugi.

Plenkovićev ”izaslanik” na proslavi je član vladajuće hrvatsko-srpske koalicije i šef SDSS-a Milorad Pupovac .Podsjećamo iz Republike Srpske, zločinačke okupatorske tvorevine koja je ozakonjena u Daytonu je protjerano više od 200.000 Hrvata. Predsjedniče Vlade RH i vođa aktualne vladajuće koalicije, g. Plenkoviću, koga je tamo predstavljao Pupovac, u čije je ime išao tamo ?

Dodik je na svečanosti u Banjoj Luci u povodu obilježavanja dana RS kazao kako je BiH “jednaka ideji o ustaškoj državi iz prošlog stoljeća” pa je stoga neprihvatljiva za Srbe.

– Ne smijemo se vezivati za BiH kako ne bismo neminovno žalili kada odemo”, kazao je Dodik kojemu su SAD ranije ovog tjedna nametnule sankcije zbog navodnog ugrožavanja stabilnosti BiH i kršenja njenog ustava.

Poručio je kako ga sankcije neće zastrašiti i zaustaviti, zahvalivši Srbiji na potpori koju tamo ima.

Kontroverzna srbijanska premijerka Ana Brnabić, čija je partija u političkoj bračnoj zajednici s europučkim HDZ-om, godinu 91. usporedila je sa ‘41., a gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, rado viđen gost zagrebačkih televizijskih studija, u Banja Luci je otkrio spomen ploču ratnom zločincu Milanu Tepiću, koji je u Bjelovaru dignuo u zrak vojarnu JNA i pritom ubio jedanaest hrvatskih vojnika.

Zato “politički korektni” higijeničari brišu murale Slobodana Praljka po Novom Zagrebu, a SDSS prigovara kada mostovi u Karlovcu dobivaju imena po legendarnim hrvatskim postrojbama…

I kad sve ovo zbrojimo, dolazimo do jasnog zaključka; jadni li smo s ovakvom vlašću i Plenkoviću koji ovisi o Pupovcu.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button