Domovina

Veliki fijasko današnjih prosvjeda ljevice

Koalicija Rijeke pravde, koja se na kraju svela na ‘potočiće’, i stranka Možemo, dakle ljevica, mjesec dana uoči izbora, održala je prosvjed pod nazivom ‘Dosta je!’, istodobno u pet gradova. Okupljeni su nosili stisnute šake i porukom “Dosta je!”. Vidljivo je bilo i više hrvatskih zastava nego na prošlom prosvjedu, očito je i ljevica shvatila poruke kritičara. No, istovremeno se moglo vidjeti više zastava SDP-a i Možemo nego transparenata, pa se može reći da prosvjed podsjeća na stranački skup. U Zagrebu se našao i Ivan Pernar, kojeg su prosvjednici napali.

Anka Mrak Taritaš (GLAS) dio je koalicije “Rijeke pravde” rekla je da je zadovoljna odazivom iako se okupilo svega nekoliko stotina ljudi.

Navedene prosvjede komentirao je i istraživački novinar Marin Vlahović:

Došli smo do faze masovnog obmanjivanja javnosti u kojoj nam mediji pišu kao da smo slijepi, pa se tako izvještava o velikim prosvjedima “rijeke pravde” i “možemovaca” u pet gradova. Na snimkama i slikama, vidi se da je možda riječ o sve skupa tisuću ljudi, poznatim članovima partije, plaćenim aktivistima i nekolicini dežurnih političkih lunatika, međutim, mediji pišu o velikim prosvjedima. Treba valjda vjerovati njima, a ne zdravim očima.

Istovremeno na društvenim mrežama se pojavilo mnoštvo šaljivih videa i slika sa današnjih prosvjeda. Odabrali smo video sa satirične stranice Capakova zamjenica :

https://www.facebook.com/reel/1612770899464945

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button