DomovinaVideo

Pročelnik Općine Bol brutalno odgovorio Srbinu koji se požalio: ‘Na Braču se puštaju Thompsonove pjesme!’

Marko Perković Thompson je svom Facebook profilu podijelio zanimljivu tužbalicu Srbina koji koji piše da ljetuje na Braču i odgovor bračkog pročelnika na njegovu žalbu.

Srbin koji je ovo ljeto došao u Bol na Braču požalio se Općini jer je netko puštao pjesmu “Bojna Čavoglave”, a smeta ga jer se u njoj spominju srpski dobrovoljci i četnici koji su napali Hrvatsku.

Na kraju svog dopisa zamolio je za bilo kakav odgovor, u nadi da će se njegove riječi daleko čuti, a ne samo pročitati i izbrisati na što mu je Stipe Karmelić, pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Općine Bol i udovoljio svojim odgovorom. Hvala Stipe ❤️

U nastavku Vam donosimo originalni prijepis e-mailova između srpskog turista i pročelnika Stipe Karmelića.

POŽALICA SRPSKOG TURISTA

Poštovani,

ja sam Boban Mrđa, državljanin sam Bosne i Hercegovine, srpske nacionalnosti. Već 12 dana sam gost hotela Elaphusa u Bolu na Braču gdje ću kao turista potrošiti gotovo 4000 e. Mjesto je odlično, osoblje u hotelu ljubazno, hotel uredan, hrana odlična. No međutim, danas, zadnji dan boravka na Bolu doživim za mene neugodnu situaciju, da se u baru Auro na plaži Zlatni Rat pušta pjesma Čavoglave od Tompsona (“Čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, stići ce vas naša ruka i u Srbiji”), gledajući ljude oko mene, mnogi su se čudili od kud ta pjesma na takvom mjestu?

Mislim, jučer je bio Dan Pobjede, svaka čast, čestitam, voli svoje-poštuj tuđe, ali na ovako europski i svjetski poznatom turističkom mjestu da se pušta ovakva pjesma pred punim lokalom, oko 300-400 ljudi, hrvata većinom, ali i ostalih stranaca, Srba na primjer, pun ih je hotel kao i Bol, vidim registarske oznake. Mogli su još i Jasenovac sa puste.

Ne pišem van ovo u bilo kakvoj nacionalističkoj osnovi nego samo nemojte kvariti ovako lijepo ljetovalište u kojem sam do danas nakon 11 dana mislio da su svi dobrodošli. Sad jedva čekam sa odem iz Hrvatske i da se ne vratim više, a svakog ljeta sam tu, ali do sada nije bilo ovakvih situacija.

Ljubazno molim za bilo kakav odgovor, u nadi se da će se moje riječi daleko čuti, a ne samo pročitati i izbrisati.
Veliki pozdrav od bračnog para Bobana i Tanje Mrđa.

pročelnik

ODGOVOR PROČELNIKA STIPE KARMELIĆA

Poštovani,

Drago nam je čuti sve vaše pohvale o Bolu i bolskim turističkim radnicima sa kojima ste već duži niz godina zadovoljni. Žao nam je što vas je uvrijedila Thompsonova pjesma u kojoj se slavi obrana malog sela Čavoglave u Dalmatinskoj zagori.

Pjesma se obraća srpskim dobrovoljcima i četnicima koji su četiri godine osvajali, palili, uništavali, ubijali i protjerivali Hrvate i ostale nesrpske stanovnike sa njihovih ognjišta u Hrvatskoj.

Siguran sam da se pjesma ne odnosi na vas osobno.

Ne znam zašto vas pjesma iz hrvatskog obrambenog rata asocira na Jasenovac, najveću ljagu Hrvatske države iz Drugog svjetskog rata. Zločini u Jasenovcu su osuđeni od svih normalnih ljudi, te očekujemo da svi normalni ljudi osude agresiju na Čavoglave i još “milijun” sela i gradova u Hrvatskoj od 1991. do 1995.

Nemojte se čuditi da se u Hrvatskoj pjevaju hrvatske pjesme, kao što nije čudno da se u Srbiji pjevaju srpske.

Pozdrav,

Stipe Karmelić, pročelnik

VIDEO – “Bojna Čavoglave”

Oj, Hrvati, braćo mila iz Čavoglava, Hrvatska Vam zaboravit neće nikada!!!!

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
morski.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button