SvijetVideo

Pozitivna na koronavirus i nakon 4. doze cjepiva!

Zastupnica Zastupničkom Doma američkog Kongresa Sheila Jackson pozitivna je na koronavirus unatoč tome što se cijepila čak četiri puta.

“Kongresnica Sheila Jackson Lee pozitivna je na COVID. U potpunosti je cijepljena i primila je booster”, stoji u priopćenju na Twitteru. Unatoč što je pozitivna na koronavirus, kongresnica je nastavila pozivati ​​pojedince da se cijepe i s četiri doze.

“Ona potiče sve da se testiraju i potpuno cijepe zajedno s dopunskim cijepljenjima. Raduje se potpunom oporavku”, dodaje se u priopćenju.

Jackson pripada Demokratskoj stranci predsjednik Joea Bidena.

Prošle je godine ustvrdila da se oni koji ne nose maske, suočavaju sa smrću.

Podsjetimo, sredinom travnja Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) ukinuo je karantenu nakon kontakta s covid pozitivnom osobom.

Također se uvela preporuka za drugo docjepljivanje (tzv. četvrta doza) za osobe starije od 80 godina i osobe starije od 65 godina koje su korisnici kolektivnog smještaja u domovima za starije i nemoćne osobe.

Neovisno o cijepnom statusu i preboljenju, osobe ne ostaju u karanteni već se pridržavaju sljedećih uputa: Nose masku 10 dana od zadnjeg kontakta i samotestiraju se 5. dan, te izbjegavaju veća okupljanja i kontakt s osobama s povećanim rizikom za razvoj težih oblika COVID-a.

Švedska je bila jedna od prvih zemalja koja je ukinula karantenu i ostala ograničenja.

Poljska je najavila da neće Pfizeru platiti dodatnih 70 milijuna doza cjepiva protiv koronavirusa koje je naručila Europska unija.

Izvor: narod.hr

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button