Domovina

Potpišite peticiju: ”Stop barbarizmu!”

Hrvatska javnost svjedočila je nevjerojatnom ispadu katolikofobije i govoru mržnje javnih osoba na Twitteru. Nakon što je novinar Indexa Gordan Duhaček uz oznaku smješka, sa simpatijama napisao kako je “hrvatska ljevica uvijek bila radikalno anticrkvena” te da “nitko nije poubijao više hrvatskih katoličkih svećenika od Hrvata ljevičara”, javio se Josip Jagić, čovjek zadužen za PR i sve nastupe platforme Možemo. On je u komentaru napisao: “Dobra stara vremena”.

Udruga Vigilare pokrenula je peticiju kojom traži od gradonačelnika Tomaševića da se javno ogradi od stavova svog bliskog suradnika i da prekine sve poslovne odnose sa tvrtkama koje su u vlasništvu Jagića.

”Onaj tko javno gazi tradicionalne i kršćanske vrijednosti, neka zna da mu se to neće tolerirati. Barem ne s ove strane civilnog društva. Kad god se gaze vrijednosti, pogotovo svetinje treba dizati glas. I to glasno! Učinimo to i sada.

Svaka sloboda govora podrazumijeva i odgovornost za izgovorenu riječ. Peticija ide gradonačelniku Tomaševiću sa zahtjevom za prekid svih poslovnih veza s Jagićem i njegovim tvrtkama i da se on i stranka „Možemo“ od njega javno distanciraju, u protivnom će značiti da podržavaju ubijanje ljudi, po vjerskoj osnovi:

Josip Jagić vlasnik je dviju tvrtki za odnose s javnošću – Signal Media i Melden komunikacije – i poslovno surađuje s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem i Gradom Zagrebom te političkom strankom „Možemo“.

Ova krvoločna i barbarska izjava, mora se osuditi.

Jagić se mora javno ispričati i ne raditi više ništa za Grad Zagreb, a „Možemo“ i Grad moraju s njim prekinuti suradnju – u suprotnom će značiti da podržavaju ovakve protuvjerske izjave.

Pitamo se i kako stric g. Tomaševića, koji je svećenik, gleda na ovu izjavu?

Potpišite niže peticiju gradonačelniku Tomaševiću sa zahtjevom za prekid svih poslovnih veza s Jagićem i njegovim tvrtkama i da se on i stranka „Možemo“ od njega javno distanciraju i prekinu suradnju.

Ako želite i možete, nazovite gradonačelnikov ured i iskažite svoje mišljenje: 01/ 610-0101.” naveli su u udruzi Vigilare.

peticiju

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button