Izbor uredništva

Alarmantno: Polovica od 46 pacijenata koji su trenutno hospitalizirani u Izraelu je cijepljeno i u izrazito teškom su stanju

Foto: direktno

“Ispitujemo ovo pitanje i još uvijek nemamo konačni odgovor”, rekao je ministar zdravstva Horowitz o trećoj dozi cjepiva za opću populaciju u Izraelu i nastavio: “U svakom slučaju, sada već treću dozu cjepiva dajemo ljudima koji su imunodeficijentni.”

Otprilike polovica od 46 pacijenata koji su trenutno u teškom stanju i hospitalizirani u Izraelu cijepljeno je, a većina je iz rizičnih skupina, prema zdravstvenim djelatnicima.

Izrael je u nedjelju priopćio da će početi nuditi treću dozu cjepiva Pfizer odraslima sa slabim imunološkim sustavom, ali još uvijek je vagao hoće li se to učiniti dostupnim široj javnosti.

U Izraelu, uprkos velikoj procijepljenosti, se brzo širi Delta varijanta

U Izraelu, uprkos velikoj procijepljenosti, se brzo širi Delta varijanta

Brzo širenje varijante Delta povećalo je stope cijepljenja u Izraelu jer su se tijekom posljednjih mjesec dana nove infekcije povećale s jednoznamenkastih brojeva na oko 450 dnevno, a zemlja je ubrzala sljedeću pošiljku Pfizera, piše euronews.com

Ministar zdravstva Nitzan Horowitz rekao je da bi bilo djelotvorno da odrasle osobe s oštećenim imunološkim sustavom koje su dobile dvije doze cjepiva Pfizer mogle dobiti još jednu injekciju.

Pfizer i BioNTech, glavni dobavljači brzog izraelskog uvođenja cijepljenja koje je započelo u prosincu, rekli su u četvrtak da će od američkih i europskih regulatora zatražiti da u roku od nekoliko tjedana odobre injekcije za treću dozu.

Dvije se kompanije prilikom traženja odobrenja pozivaju na povećani rizik zaraze šest mjeseci nakon cijepljenja.

Kompanije nisu pokazale podatke koji ukazuju na to, zbog čega su ih kritizirali neki znanstvenici i dužnosnici. Pfizer i BioNTech navode da će ti podaci uskoro biti dostupni javnosti.

“Ispitujemo ovo pitanje i još uvijek nemamo konačni odgovor”, rekao je Horowitz na javnom radiju Kan o trećoj dozi cjepiva za opću populaciju u Izraelu.

“U svakom slučaju, sada već treću dozu cjepiva dajemo ljudima su imunodeficijencijentni.”

Otprilike polovica od 46 pacijenata koji su trenutno hospitalizirani u Izraelu u teškom stanju cijepljeno je, a većina je iz rizičnih skupina, prema zdravstvenim djelatnicima. 

Izrael želi cijepiti više mladih do početka školske godine u rujnu.

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST
Izvor
narod hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button