Domovina

Pokupec objasnio za što mole molitelji na trgovima

Stotine muškaraca svake prve subote već gotovo dvije godine na trgovima diljem Hrvatske moli krunicu na nekoliko nakana: za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, za muškarce da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju kao i za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu te za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, a tim činom javne molitve krunice redovito izazivaju medijsku pozornost.

Ne znam je li u lijevo-liberalnim krugovima više odjeknula činjenica da nekoliko stotina muškaraca moli na koljenima ili nakane na koje molimo. Bilo kako bilo, mediji su ciljano znatno iskrivili sliku javne molitve i tako u određenoj mjeri nastojali utjecati na javno mnijenje navodeći kako mrze žene i kako su protiv žena. No, svatko tko ima oči može vidjeti da se ne radi o tome i da u njihovoj molitvi utječu najvećoj i najsvetijoj od svih žena, Blaženoj Djevici Mariji, ispred koje kleče.

Nakane molitelja ali i medijsko praćenje i blaćenje molitelja od strane većine ”mainstream” medija je odlično objasnio vjeroučitelj i poznati aktivist Ivan Pokupec čiju objavu donosimo u nastavku:

”Dnovinari vješto manipuliraju okidačkim (trigger) pojmovima. Danas je njihov posao baciti dobar clickbait, ne informirati.

Pa smo tako ovih dana svjedočili divljanju mužjaka jer na Yutelu nogomet komentira žena. Tek negdje duboko u članku se moglo pročitati da je ona bivša nogometna reprezentativka i doktorirala na Kineziološkom na temu nogometa. Jer je dnovinarima bilo bitno izazvati reakciju mužjaka.

Jednako tako su jučer opet manipulirali pojmovima “mole za oblačenje žena” i “muškarac, autoritet u obitelji” kako bi izazvali reakciju ženki.

Pa, iako sam već pisao o tome i objašnjavao, neke lekcije treba redovito ponavljati.

Ne, mi ne molimo za fizički ili financijski autoritet muškarca u obitelji (iako ni u njima ne bi smjelo biti problema ako su supružnici zreli ljudi i obitelj skladna), već za DUHOVNI autoritet muškarca u obitelji.

Što je duhovni autoritet? Nešto što bi svaka feministica trebala podržati!

To je ideja da bi prosječni hrvatski muškarac trebao prestati tratiti vrijeme po birtijama i kladionicama te preuzeti svoj dio odgovornosti za pomaganje ženi u kući, za odgoj djece, za obiteljski budžet, domaće zadaće, zaštitu… Da bi se trebao podložiti Bogu i preuzeti svoju biblijsku ulogu muža i oca: onoga koji ljubi kao što je “Krist ljubio Crkvu te predao svoj život za nju”.

Od većeg DUHOVNOG autoriteta muškarca u obitelji bi svi imali koristi, a pogotovo žene! Dapače, protivljenje žena toj ideji je jednako pogubno za žene kao i četvrti val feminizma, u kojem radikalne i sluđene jedinke više ne znaju ni definirati što to žena jest.

Mi molimo da vaši muškarci ponovno postanu timski igrači, a ne neprijatelji u vašem krevetu koje gledate ispod oka. Izazivamo ih da ponovno postanu – muškarci.

Što se tiče oblačenja žena, ne radi se o tome da želimo (ili možemo) kontrolirati kako se oblačite. Osim ako ste nam kćer ili supruga, onda donekle možemo i trebamo. No prije svega, mi ovdje prepoznajemo činjenicu da svako oblačenje – bilo muško ili žensko – odašilje određenu poruku.

Zašto kao otac neću dozvoliti svojoj kćeri da se oblači kao da ganja OnlyFans karijeru? Zašto ću joj pokazati njenu prijateljicu koja se tako oblači i kako ću joj objasniti da je to loše za nju?

Reći ću joj da je ona prije svega Božje dijete i da kao takva ima neotuđivo dostojanstvo. I da takvim oblačenjem ona devalvira vlastitu vrijednost. Baca biserje pred svinje. Privlači najniži duhovni i intelektualni soj muškaraca, koji ju ne vide kao Božje dijete. Već kao but na akciji.

Dugoročno, dovodi se u opasnost da postane jeftina roba, vezana uz tipa koji joj neće pomoći da ostvari svoj potencijal, već upravo suprotno: ima sve šanse da ostane ponižena, zlostavljana, obezvrijeđena. A sve zato jer je sama sebe obezvrijedila i spustila kriterije na razinu takvog muškarca.

Umjesto toga, zahtijevati ću od njenog brata da se zna oprati, obrijati, da se isprsi, drži glavu uspravno, da gleda žene u oči i – da se zna uredno odijenuti kako bi svijetu odaslao poruku da je respektabilan muškarac koji drži do sebe. Gospodin. Time će privući i ženu koja je dama.

Iz istog razloga ću i od nje zahtijevati da se zna počešljati, držati uspravno, stisnuti ruku, gledati muškarce u oči i – da se zna uredno odijenuti kako bi svijetu odaslala poruku da je respektabilna žena koja drži do sebe. Dama. Time će privući i muškarca koji je gospodin.

Ako sam zato “ludi, zatucani katoliban” – neka sam.

Mala je to cijena za ono što želim svojoj djeci. A i vašoj.” napisao je Ivan Pokupec .

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button