Domovina

PODIŽE SE NEKOLIKO STOTINA TUŽBI ?

”Pojavila se inicijativa od preko dvije stotine umreženih odvjetnika koji preispituju zakonitost uvođenja obveznih covid potvrda, a što je najavljeno i sada objavljeno zadnjom mjerom Stožera. Kako se Hrvatska odvjetnička komora oglušila prema uvođenju najavljivane mjere, odvjetnici su počeli samoinicijativno pripremati nacrte prijedloga ocjene ustavnosti i zakonitosti mjera i odluka Stožera, pojedinačnih tužbi prema sudovima, te drugih pravnih lijekova koja su im na raspolaganju, a sve radi zaštite prava građana koje zastupaju, dakle ne samo svojih stranaka nego i ostalih građana, jer odvjetnici drže da su temeljna ljudska prava i slobode ugroženi.

Odvjetnici su zadnja instanca u zaštiti prava svakog građanina, i ovim putem šalju ovu poruku da osjećaju moralnu dužnost poduzeti pravne korake. Najavljeno je nekoliko stotina tužbi.

Dragi ljudi, svi koji osjećate da su vam ugrožena temeljena ljudska prava, da su vas oštetili na poslu, ili nešto drugo povezano s uvođenjem ovakvih covid potvrda – pošaljite mi kratki opis problema sa svojim kontaktima (da vas odvjetnici mogu nazvati) na mail: [email protected] .

Možete mi isti opis problema poslati i na Telegram u poruci.

Zapratite me na mom Telegram kanalu, tu dobivate detaljnije informacije. https://t.me/joinchat/J_j8_YnLVfVhYWE0

Mi Hrvati smo miroljubiv narod. S ogromnim pragom tolerancije. Ali, nećemo dopustiti da nas se ucjenjuje i prisiljava na nešto što po svojoj savjesti ne želimo. Hvala svim odvjetnicima, ovo je ogromna stvar – što su odlučili stati na strani pravde i istine u borbi za svakog čovjeka ove Države i očuvanje temeljnih prava. Hvala vam dragi ljudi .

Danas je veliko mirno okupljanje građana na Trgu svetog Marka u 15h. Ja sam u Rijeci, vidimo se u 19h na riječkom Korzu – za slobodu. Vrijeme je izaći iz udobnosti vlastitog doma i doći dati svoj doprinos u očuvanju slobode. Uskoro dodatne novosti. Nema sada nazad. Lomiti mogu, slomiti neće.” napisao je Marin Miletić u svojoj objavi.

crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button