Domovina

Plenković se pravi lud a HRT prikriva aferu HNB-a!?

Ilko Ćimić, novinar portala Index, otkrio je aferu unutar Hrvatske narode banke (HNB) gdje je četrdesetak zaposlenika, a među njima i aktualni guverner Boris Vujčić. trgovalo vrijednosnim papirima banaka za čiji su nadzor zaduženi.

Zbog sličnog zločinačkog djelovanja u SAD-u bi svi protagonisti momentalno završili u istražnom zatvoru, a u slučaju odgovornosti dugogodišnje zatvorske kazne nitko ne bi mogao izbjeći. Međutim u HDZ-ovoj Hrvatskoj, kriminalna afera se pokušava zataškati, a u svemu participira Hrvatska radio televizija i njen novinar Damir Smrtić koji se nisu udostojili pozvati novinara Ilka Ćimića u emisiju Otvoreno.

Umjesto Indexovog novinara, na pitanja urednika emisije Damira Smrtića odgovarali su Grozdana Perić, predsjednica saborskog Odbora za financije i državni proračun iz HDZ-a, SDP-ov saborski zastupnik Mišel Jakšić, Stjepan Čuraj, predsjednik HNS-a, mostovac Zvonimir Troskot, inače član saborskog Odbora za financije i državni proračun, te Ratko Bošković, publicist i ekonomski analitičar, piše Index, a prenosi logično.

Unutar HNB je nastala panika. Plenković se pravi lud, a istražni organi su dopustili prikrivanje dokaza, jer reakcije nema.

“Pripremit ćemo sve što je potrebno kako bi objasnili ove informacije. Moram priznati, o puno toga se špekulira, a malo smo toga relevantnog dobili”, rekao je Vjekoslav Kozina iz HNB-a.

Pazite što izjavljuje Vjekoslav Kozina, što dokazuje o kakvoj se operaciji radi: “”Mi ovdje imamo niz špekulacija o količini takvih transakcija i broju zaposlenika i ja ih dosad nisam dobio. Ovo to je sada eksponirano u javnosti u odnosu na guvernera je tema koja je već bila u medijima prije 20 godina.

Uvijek je to javnosti interesantno, ja to razumijem, ali raspolagati dionicama prije nego što je to zakonom regulirano i to na inicijativu HNB-a te izmjene zakona do kojih je došlo, ne čini mi se baš da smo na razini ovog o čemu se priča oko zloporabe povlaštenih informacija.

U odnosu na zamjenicu guvernera također radi se o ulaganju u obveznice što nije bilo regulirano, niti je sada, tako da je to zabranjeno. U odnosu na Europsku središnju banku, od nas se očekuje da to u budućnosti reguliramo, ali ni tada nije nužno da se radi o zabrani. Mi smo se odlučili na korak da to zabranimo i to će biti predmetom u ožujku 2022. i primjena te odluke koju smo pripremili”.

Jeste li shvatili? U HNB imaju pristup povlaštenim informacijama i to onim na koje oni utječu, a onda zaposlenici kupuju vrijednosne papire stvarajući sebi profit. Za sve to, prema Kozini, nema zakonskih zapreka, iako se kosi s propisima Europske središnje banke. Doista ljude prave budalama.

Mainstream mediji perfidno šute i također se prave ludi. Kako da se ništa ne događa, jer se hrane od države koju vode osobe čija je stranka osuđena za korpuciju.

Kod svake novootkrivene afere, Andrej Plenković nikada ništa nije znao. Kakav je to predsjednik vlade koji ništa ne zna? Zamislite poduzeće gdje vlasnik i direktor nema pojma što se u njemu događa? Bilo bi smiješno da nije žalosno. HDZ je već osuđen i proglašen zločinačkom organizacijom, a ovo je još jedan dokaz da takvi ljudi nemaju što raditi u politici. Ni SDP i njegovi priljepci nisu ništa bolji. Sve je to jedna te ista ekipa tj.  paukova mreža.

O HRT-u i emisiji Otvoreno nema potreba bilo što dodati, samo ćemo prenijeti jedan video Zdravka Mamića gdje govori kako se pozivaju gosti u ovu emisiju. Naravno, to su njegove riječi, ne naše:

www.crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button