Vijesti

OTKAZAN POSJET MILANOVIĆA BOSNI I HERCEGOVINI ZBOG SIGURNOSNIH RAZLOGA

Za danas najavljeni posjet predsjednika Republike Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini i odlazak  na obilježavanje 28. obljetnice humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu” otkazuje se zbog sigurnosnih razloga. Odluka o otkazivanju posjeta temelji se na sigurnosnoj procjeni nadležnih institucija Republike Hrvatske, ekskluzivno saznaje Večernji list.

Predsjednik Milanović izražava žaljenje što neće sudjelovati na obilježavanju tog, za Hrvate Lašvanske doline, važnog događaja, a organizatorima obilježavanja upućuje snažnu potporu i zahvalnost što čuvaju uspomenu na humanitarni konvoj “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu”.

Negativna atmosfera od strane bošnjačkih nacionalista usmjerena prema Milanoviću

– Odluka se temelji na prosudbi Ureda predsjednika, a činjenica je da u medijima u BiH prevladava huškačka atmosfera. Jednako je tako činjenica da se na putu kojim je prolazio humanitarni konvoj “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu” nalaze mješovita naselja kao i naselja s isključivo bošnjačkim stanovništvom – kazao je sugovornik upućen u ovu situaciju.

Milanoviću nisu skloni bošnjački komentatori, a lijepih riječi za njega nema ni u bošnjačkim komentarima na društvenim mrežama. Čak se govori da bi hrvatskog predsjednika trebalo dočekati, odnosno upriličiti mu gostoprimstvo na isti način na koji je bilo upriličeno 2015. godine predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u Srebrenici kada je bio izviždan i zasut kamenjem.

 crodex.net

POŠALJITE NAM VAŠU VIJEST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button